banner2779
banner2752
banner2750

CAFERİLER, KERBELA ŞEHİTLERİNİ ANDILAR

Matem programına Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve siyasi parti temsilcileri de katıldı. Muhammediye Camii İmamı Orhan Öz tarafından yapılan konuşmalar ve günün anlamının özetlenmesinden sonra üzüntülerin dile getirildiği ilahilerle matem etkinliği yapıldı.

Matem programı, her sene olduğu gibi Kızılay tarafından hazırlanan yataklarda, kan bağışı yapılmasıyla ve verilen yemekle devam etti. Matem günü ile ilgili açıklama yaparak davette bulunan Kockid Başkanı Ali Can Kazgan, ‘’ Bilindiği üzere Peygamber Efendimiz Hz.Muhammet Mustafa (S.A.V)'ın boynundan öperken Gözümün Nuru Dediği Torunu , Mübarek Kızı Hz. Fatıma- Zehra Anamızın Ciğer paresi Oğlu, ALLAH'ın Arslanı Yaradan’ın Emriyle Benden sonra Velayetim Vesayetim dediği Hz İmam Ali'nin 2.Oğlu Cennet Gençleri'nin Efendisi Şehitler Şuhedası Seyyid Hz İmam Hüseyin ve 71 Yareni’nin ; Hz.Peygamber'in en büyük düşmanlarından olan Ebu Süfyan'ın torunu ve Muaviye'nin oğlu Yezid tarafından Kendisine Biat etmediği için Su içerken ağzından oklanan kolları uzuvlarından,Başı Bedeninden ayrılarak Hunharca, Adaletsizce " SUSUZ ÇÖL KANLI KERBELA"da Şehit edildiği Muharrem Ayı Aşura (Matem ayı )içerisindeyiz. Ne bir Rivayet Ne bir Hurafe 1378 yıl , yaklaşık 14 Asır evvel Haksızlığa Boyun eğmeyen, haksızlık karşısında direniş ve başkaldırı gösteren Hak için, Halk için, Susuz Çöllerde Binbir eziyyetle 71 yareniyle Biat'a Karşı gelerek Şehadete Giden Türk İslam Alemi'nin ,Cümle Müslümanlar'ın ,Peygamber Torunları'nın, EHLİBEYT'in Din, Dil, Irk, Mezhep Gözetmeksizin Ayrım yapmayanların Matemidir. Türk İslam Alemi'nin, Din, Vatan, Millet, Bayrak Uğruna Şehit Olan Tüm Şehitlerimizin Ruhları Şad Mekanları Cennet. ALLAH Matemimiz Kabul Etsin Mübarek olsun. Bu Vesile ile 1378 yıl evvel Peygamber Torunları Hz İmam Hüseyin ve 72 yareni'nin Şehadet Yıldönümü Muharrem Ayı 10. Gün Aşura Münasebetiyle 30 Eylül Cumartesi Saat :09:30'da Körfez Muhammediye camiinde programımız ve kan bağışımız gerçekleşmiştir’’ denildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751