ÇAKIR: TARIMI İHMAL ETME LÜKSÜMÜZ YOK
 Seçim Çalışmalarına Kandıra'da devam AK Parti Milletvekili Adayı Sami Çakır, "Modern topluma geçişte, toprak, tarım ve hayvancılık şehirleşme adına biraz ihmal edildi. Şehirleşme birlikte göçlerin yaşanması gençlerimizin topraktan uzaklaşmasına neden olduğu gibi topraktan uzaklaştıkça aslında kendi doğamızdan uzaklaştık. Tarım ve hayvancılığı sanki geri kalmış fakir insanların yaptığı alanlar gibi görmeye başladık. Çiftçi kardeşlerim güçlü bir ülke için her şey terk edilebilir ama ziraat ve tarımı terk etmek asla düşünülemez. O yüzden biz Ak Parti hükümetleri olarak her zaman köylümüzün, çiftçimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi.

 

"AK PARTİ ÇİFTÇİNİN HER ZAMAN YANINDA OLMUŞTUR"

Tarım sektörü, ülkenin ekonomisinin bütünlüğünden kopuk bir sektör olmadığını söyleyen AK Parti Milletvekili Adayı Sami Çakır, " Türkiye'nin 1998'deki tarımsal üretimi 33,8 milyar dolarken 2002'de bu 23,7 milyar olmuştu. Ülkemiz tarım alanında gerilemeye başlamışken biz, 23,7 milyar dolardan aldığımız tarım hasılasını milli gelir içerisinde 61,3 milyar dolara çıkardık. Bunu ziraat odalarıyla çiftçilerimizle birlikte istişare ederek yapılan projelerle sağladık. AK Parti Hükümetleri, köylüyü, çiftçiyi milletin efendisi olarak görmüş ve desteklerini sözde değil özde vermiştir " dedi.

 

"HERŞEYDE OLDUĞU GİBİ MAZOTTA BOŞ VAADLER VAR"

Kocaeli Milletvekili Adayı Sami Çakır, "2002'de verilen toplam tarımsal destek, 1,8 milyar liraydı. Ak Parti Hükümetinin geçen sene verdiği toplam tarımsal destek 10 milyar TL, AK Parti Hükümetlerinin 12 yılda verdiği tarımsal destek, 70 milyar TL'dir. Şimdi Muhalefet Partileri mazot içinde boş vaatlerde bulunup halkımızı kandırmak için popülist söylemlerde bulunuyorlar. Köylümüz çiftçimiz 12 yıl öncesini hatırlıyor. Bizden önce mazot desteği uygulaması yoktu. 2003 yılında ve şu ana kadar yapılan mazot desteği, 5,3 milyar TL. Bugün mazot fiyatı üzerinden ve tarım sektörünün bütününü görmeden tarımın geçmişteki halini görmezden gelip boş vaatlerle halkımızı oyunu kazanmaya çalışmak siyaset yapmak değildir. Kandıralı köylüm, çiftçim neyin ne olduğunu biliyor. Kocaeli sanayi şehri olmasına rağmen Kandıramız, ilimiz için önemli bir tarım alanıdır. Bu yüzden Kandıralı Çiftçimizi, köylümüzü ihmal etme lüksümüz yok" dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817