banner2779
banner2752
banner2750

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 MÜJDE BİRDEN
 11 milyon emekliye banka promosyonu müjdesi geldi. Bakan Soylu, 'Çalışmalarımızı tamamladık' dedi. Beklenti, 900 liranın üzerinde.....
Emekliler promosyonda muradına eriyor. 11 milyon emeklinin, maaşının yattığı bankadan promosyon alması için başlatılan çalışma tamamlandı. Yani emeklilerin de memurlar gibi banka promosyonu alması kesinleşti. Ancak ulaşılan rakam ve ödemelerin ne zaman başlayacağı yeni hükümet tarafından açıklanacak. Promosyonla ilgili müjdeyi, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu açıkladı. Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) 'Belgeli Hatıralar' başlıklı serginin açılışına katılan Soylu, emeklilere banka promosyonu verilmesi için çalışmaların tamamlandığını söyledi. Bu konuda çok iyi bir çalışmanın yürütüldüğünü ifade eden Soylu, şöyle konuştu: 

HEYECANLI BEKLEYİŞ
"Bakanlığımız ve Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok kapsamlı bir çalışma yaptılar. Gerek kamu bankaları gerek özel bankalarla birlikte çok iyi bir çalışma yürüttüler. Bizim bankalardaki meblağlarımız belli, emeklilerin aldıkları maaşlar belli, bunun ölçeğinin ne olacağı belli, bankaların bu konuda ne kadar tasarrufta bulunacağı üç aşağı, beş yukarı belli. Bu konuda makul bir ölçeği emeklilerimizle buluşturmak için biz çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah yeni hükümet bu konudaki adımı atacak. Şu anda tüm çalışmalarımız hazır." Bu açıklamaların ardından, emekliler heyecanlı bekleyiş içerisine girdi. Hem ulaşılan rakam hem de ödemelerin ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Promosyon için Çalışma Bakanlığı ve bankalar arasındaki pazarlıklar 3 yıllık dönem için 300 lira ile başlamıştı. Pazarlıklarda 3 yıllık dönem için 900 liraya ulaşıldığı, Bakanlık yetkililerinin bu tutarın artırılması için görüşmelere devam ettiği belirtiliyordu. Pazarlıklarda 900 liranın üzerine çıkıldığı beklentisi var.

KIDEM TAZMİNATI ÇALIŞMASI TAMAM
Her çalışanın kıdem tazminatı alması için yapılan çalışma da tamamlandı. Çalışma Bakanı Soylu, "Şu anda kamuoyuna sunmadığımız ama çalışma hayatı içerisinde bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz en kapsamlı kıdem tazminatı çalışmasını tamamlamış bulunuyoruz. Gerek çalışanlarımızın, gerek işverenlerimizin, kendi var olan durumlarını net ve iyi görebileceği bir çalışmayı tamamladık" dedi. Kıdem tazminatı konusunda farklı ülke örneklerinin incelediğini ve tecrübelerden yararlanıldığını ifade eden Soylu, şöyle konuştu: 

GARANTİ GELDİ
"İyi ve iddialı bir ürün hazırladığımızı düşünüyoruz. Türkiye'de çalışanların yüzde 86'sının kıdem tazminatını alamadığını düşündüğümüzde aslında sessiz milyonların önemli ölçekte sahip çıkıldığı kıdem tazminatı çalışmasını biz teknik açıdan tamamlamış durumdayız. Bundan sonra sosyal diyalog penceremizi açacağız. İnşallah bu da 65. Hükümet'le birlikte kamuoyuyla paylaşılacak." Bakanlık'ın hazırladığı pakette, kıdeme ilişkin mevcut haklar güvence altına alınırken, Kıdem Tazminatı Fonu ile çalışanlar için gelir getiren bir yapı oluşturuluyor. Ayrıca, kıdem hesabında 30 günü koruyacak bir katsayı yer alıyor.

GSS'DE TEK TARİFE
Genel Sağlık Sigortası'nda (GSS) 3 ayrı tarife olarak uygulanan primler cazip ve tek fiyata düşürülüyor. Kıdemde 30 günü koruyacak bir katsayı oluşturulurken, mevcut haklar güvence altına alındı. Mevcut uygulamada 68, 170 ve 410 lira olmak üzere 3 farklı dilimde alınan GSS'de cazip ve standart fiyata geçiliyor

TAŞERON İŞÇİ KADROYA GEÇİYOR
Kamuda görev yapan 720 bin taşeron işçiye kadro için önemli bir aşama kaydedildi. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, taşeron işçilerin kamuda özel sözleşmeli personel olarak istihdamı için gerekli yasal düzenleme çalışmalarının küçük bir detay dışında tamamlandığını söyledi. Söz konusu detayın sonuçlanması için Çalışma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın görüşme halinde olduğunu belirten Soylu, "Yüzde 99.9'u tamamlanan çalışma, zannediyorum önümüzdeki dönemde paylaşacağımız ilk ve en önemli adımlardan olacak" dedi. Düzenleme kısa süre içinde Meclis'e gönderilecek, ardından kadro süreci başlayacak.

ASGARİ ÜCRETTE KESİNTİ YOK
Net bin 300 lira olan asgari ücret gelir vergisi kesintisi nedeniyle düşmeyecek. Asgari ücretli çalışanların gelir vergisi kesintisi nedeniyle maaşlarının bin 300 liranın altına düşmesi endişesini yaşadığını dile getiren Soylu, asgari ücrette gelir vergisi kesintisi yapılmaması yönünde Ağustos'ta bir toplantı yapılacağını kaydetti...

kaynak: ahaber
.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751