banner2779
banner2752
banner2750

 “Çalışma Hayatında İş Teftişi”

     Kocaeli Sanayi Odası ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Ankara Grup Başkanlığı işbirliği ile  düzenlenen “Çalışma Hayatındaki İş Teftişine İlişkin Yeni Yaklaşımları” konulu  toplantı yapıldı.

      Leyla Atakan Kültür Merkezi, Konferans Salonunda,gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,Çalışma ve Ssosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Şimşek, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Öztekin Kaşukçi ;sanayici ve çeşitli firmaların temsilcileri katıldılar.

     Toplantının ilk açış konuşmasını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  İş Teftiş Ankara Grup Başkan Yardımcısı Arif Temir, Kayseri,Eskişehir,Bolu’dan sonra bu sıra toplantıların 4’ncüsünü  Kocaeli’de gerçekleştirdiklerini vurgulayarak,” İş mevzuatı tümden değişti. Konu ile ilgili kanunun doğru uygulaması için bu tür toplantıları düzenliyoruz” dedi. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Öztekin Kaşukçi’de konuşmasında bu kanunun tanıtımı için Kocaeli’de 6’ncı toplantıyı düzenlediklerini kaydederek,”Bir süre önce gerçekleştirdiğimiz Domif  iş istihdam fuarına katılan firma temsilcilerinin talebi de bu yöndeydi.Bu tür çalışmalar için özellikle Kocaeli Sanayi Odası’nın çok büyük katkısını görüyoruz.Kendileri ile bir çok önemli çalışmalar yapıyoruz”

               Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, kısaca Kocaeli sanayi  hakkında bilgi verdikten sonra, “Kimya Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Programlı Teftişi” projesi kapsamında yapılan teftişlerde, tespit edilen noksanlıkların giderilmesi için süre yaklaşık bir haftadır. Oysa tespit edilen 20 - 30 veya daha fazla noksanlığın, bu kadar kısa bir sürede giderilmesi mümkün değildir. Bu sürenin en az 3-6 ay olması gerektiğini düşünmekteyiz. Bizim talebimiz; noksanlıkların giderilmesi için verilen sürenin daha gerçekçi olmasıdır. Bir diğer konu da; tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerinde yapılan teftişlerde “patlamadan korunma dokümanı” istenmesi konusudur. Ancak işletmelerimizde söz konusu dokümanı hazırlayabilecek bir iş güvenliği uzmanı bulunmamaktadır. Bu kapsamda da İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan acilen ve ısrarla bölgemizde eğitim talep etmekteyiz”

               Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkan Vekili Arif Şimşek, iş güvenliği konusunda her türlü fikrin, çalışanların güvenli bir şekilde çalışmaları kapsamında önemli olduğunu söyledi. “İş kazaları ve meslek hastalıklarının olmadığı bir ülke hepimizin hayalidir” diyen Şimşek, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

     Toplantının son konuşmasını gerçekleştiren Vali yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan,Kanunun değişen maddelerinin bazıları hakkında bilgi verdikten sonra ,” Bu yasayı cezai yaptırım gelmeden gerekli önlemler işyeri sahipleri tarafından alınmalıdır” dedi.

     Toplantının ikinci bölümünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  İş Teftiş Ankara Grup Başkan Yardımcısı Arif Temir’in oturum başkanlığını yaptığı panelde İş Başmüfettişerinin sunduğu sunumlar dikkatle izlendi. İş Başmüfettişi Olcay Aydın “ İş Teftişinin Yeni Yaklaşımı ve Çalışma Mevzuatı”,  Yine İş Başmüfettişi Ayhan Yüksel’de “ İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı” konusunda sunumlarını gerçekleştirdiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751