banner2752
banner2750
banner2776

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkan Vekili Arif Şimşek, iş kazalarına dikkat çekti

KOCAELİ Sanayi Odası (KSO) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Ankara Grup Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen “Çalışma Hayatındaki İş Teftişine İlişkin Yeni Yaklaşımlar” konulu toplantı yapıldı. Leyla Atakan Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Şimşek, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, sanayici ve çeşitli firmaların temsilcileri katıldılar. 

MEVZUAT DEĞİŞTİ

İlk konuşmacı Arif Temir, Kayseri, Eskişehir ve Bolu’dan sonra toplantıların 4.’sünü Kocaeli’de gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “İş mevzuatı tümden değişti. Konu ile ilgili kanunun doğru uygulaması için bu tür toplantıları düzenliyoruz” dedi. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Öztekin Kaşukçi de konuşmasında bu kanunun tanıtımı için Kocaeli’de 6. toplantıyı düzenlediklerini kaydederek, “Bu tür çalışmalar için özellikle KSO’nun çok büyük katkısını görüyoruz” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkan Vekili Arif Şimşek, iş güvenliği konusunda her türlü fikrin, çalışanların güvenli bir şekilde çalışmaları kapsamında önemli olduğunu söyledi. “İş kazaları ve meslek hastalıklarının olmadığı bir ülke hepimizin hayalidir” diyen Şimşek, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MERT SAHİN 4 yıl önce

Bakan Selçuk, "33. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Toplantısı"nın Kapanış Programına Katıldı
33.İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası 2- 4 Mayıs tarihlerinde Antalyada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK, Bakan Yardımcısı Ahmet KOCA, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat YENİDÜNYA, TİSK Hukuk İşleri Müdürü Nagehan AKAN, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Safvet YAHYAOĞLU, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ali Cengiz GÜL, TESK Yönetim Kurulu Üyesi Adlıhan DERE, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve isg profesyonellerinin yoğun katılımı gerçekleştirildi.

Haftanın kapanış programına katılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK yaptığı konuşmada, yüz binde ölümlü iş kazası oranında yüzde 44'lük bir azalma olduğunu belirterek, "Sürekli iş göremezlikle sonuçlanan bir iş kazasının hukuki maliyeti bir KOBİ'nin öz sermayesinin yüzde 30'una denk gelmektedir.İŞ TEFTİŞ KURULU 03123113531

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680