CAMİLERİMİZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRİYOR

“Kardeşliğimiz çok önemli”

İlçe Müftü Vekili Zeynel Abidin Akduman ve beraberindeki din görevlileri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’u ziyaret etti. Müftü Vekili Akduman’ın ve din görevlilerinin bu önemli haftasını kutlayan Başkan Bulut, “15 Temmuz’da bu kahraman milletin başarısızlığa uğrattığı hain darbe girişimi sonrasında birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin ne kadar önemli olduğunu hep beraber gördük. Millet olarak camilerde nasıl aynı safta omuz omuza namazlarımızı kılıyorsak 15 Temmuz’da da hainlere karşı aynı şekilde el ele, omuz omuza vererek tankların, silahların, bombaların karşısında durduk. Bu anlamda camilerimiz birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendiren en önemli yerlerdir” dedi.

 

Bulut, görevlilerin haftasını kutladı

İslamiyet tarihi boyunca camilerin bütünleştirici mekanlar olduğuna vurgu yapan Başkan Bulut, “Din görevlilerimiz çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Onlar için belirli bir mesai dilimi yok. Günün her saatinde görevlilerimiz vatandaşlarımızla bir araya gelerek aydınlatıcı, birleştirici ve dini konularda onları bilgilendiriyor. Toplum hayatında önemli bir vazifeyi yerine getiriyorlar. Allah’ın evi olan ve İslamiyet tarihi boyunca insanları bütünleştiren camilerimiz bu noktada insanlarımıza güzel ahlakın işlendiği, vatan, bayrak sevgisinin aşılandığı, şehitlik ve gazilik ruhunun güçlendiği mekanlarımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını en içten dileklerimle kutluyor ve bu haftanın tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde duygularını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817