ÇANAKKALE RUHU,  KINALI ASKER’DE YAŞATILDI
 Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki Kınalı Asker Parkı’nda düzenlenen Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliğine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yanı sıra Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Ak Parti İl ve İlçe Kadın Kolları Başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, gaziler, sivil toplum örgüt temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kınalı Asker Parkı’nda yapılan anma etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mehteran takımın da gösteri yaptığı etkinliklerde, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapılıp şiirler okundu, şehitler için dualar edildi., cepheye mermi taşıyan ninelerin sahnesi, siperlerde askerin mektup okuması, askerlerin siperlerde ekmeğini yemesi, siperlerde mevzi almış askerler, yaralanan düşman askerine Türk askerinin merhameti, Seyit Onbaşı’nın kahramanlığının yer aldığı Çanakkale konulu tiyatral gösteriler ve Semazen Gurubunun gösterisi ile arı bir anlam kazanan anma etkinliğinde konuşan Başkan Doğan” bugünlere nasıl geldiğimizi, bayrağımızın nasıl özgürce dalgalandığını, evimizde çoluk çocuğumuzla özgürce nasıl yaşadığımızı, ezanlarımız nasıl rahatlıkla okunabildiğini, bölgesinde çevresindeki ülkelere her yönüyle örnek olan, gelecekte dünya lideri olabilecek bir ülke haline nasıl geldiğimizi sakın unutmayalım.

 

VATAN İÇİN CANIMIZI VERMEKTEN KAÇINMAYIZ

 

Bugünlere kolay gelmedik. Bunlar için ne canlar feda oldu. Ne kınalı kuzular kurban oldu bugünler için. Bir ana eğer vatana kurban olsun diye oğlunun başına kına yakıyorsa bu bayrak inmez bu vatan bölünmez, ilelebet Türkiye Cumhuriyeti var olur. Türk milleti binlerce yıl var. Geçmişimiz anlı şanlı zaferlerle dolu. Hepsinde bir özellik var, o da vatan sevgisidir, bayrak sevgisidir, millet sevgisidir, değerler sevgisidir. Söz konusu vatan olunca gerisi teferruattır. Malazgirt’te olduğu gibi, İstanbul’un Fethinde olduğu gibi, Çanakkale’de Kurtuluş Savaşında olduğu gibi Kıbrıs’ta olduğu gibi gözümüzü kırpmadan bu vatan için canımızı kanımızı veririz. Eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Biz bunu dünyaya öğretmiş bir milletiz. Bugünlerin kıymetini bileceğiz. Ülkemizin bağımsızlığı için yurdun dört bir yanından herkes tek yumruk olmuş bir milletiz. Kim bu vatan için canını, kanını vermişse onlardan Allah razı olsun. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canlarını verenleri rahmetle, minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu. Etkinlik sonunda vatandaşlara Çanakkale savaşlarında askerimizin en önemli yiyeceği olan buğday aşı çorbası ile somon ekmek ikramında bulunuldu.

Bu arada İzmit Belediyesi tarafından sabah namazı sonrası cami önlerinde de buğday aşı çorbası dağıtıldığı öğrenildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817