banner2779
banner2752
banner2750

ÇANAKKALE ZAFERİ İÇİN İZMİT’TE ANMA ETKİNLİĞİ

Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki Kınalı Asker Parkı’nda düzenlenen Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliğine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yanı sıra oda, STK başkanları, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kınalı Asker Parkı’ndaki anma etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mehteran takımının marşlarıyla ayrı bir heyecan katılan etkinlikte günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı, şiirler okundu, şehitler için dualar edildi. Çanakkale siperlerinde yaşananların canlandırıldığı gösteriler vatandaşların büyük ilgisini çekti.

ÇANAKKALE’Yİ İYİ ANLAMAK GEREK

Anma etkinliğinde konuşan Başkan Doğan “ Çanakkale, bu cihandaki en büyük vatan, millet, bayrak, namus mücadelesinin simgesidir. Bu vatan kolay vatan olmadı. Malazgirt’te Haçlı Ordusu vardı, Mohaç’ta, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda da hepsi birdi. 15 Temmuz hain bir terör örgütünün arkasında yine onlar vardı. Çanakkale’yi iyi anlamak, geçmişi iyi anlamak geleceğe güvenle yürümek demektir. Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde yiğitlerimiz, dünya karması olan haçlı ordusunu durdurmuş, yenilmez olan İngilizler diş çökmüş ve sonunda Çanakkale’yi terk etmiştir. Bugünlere gelmemizde vesile olan, bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Tüm gazilerimizi ve yakınlarımızı minnetle anıyoruz. Bu mücadele bizim Anadolu yurduna geldiğimiz, dünyada Türk milleti olarak var olduğumuzdan bu yana hep devam ediyor. Atalarımız Selçuklu, Osmanlı geçmişte bu mücadelenin en güzel örneklerini verdi.

ÜLKEMİZİN DİZ ÇÖKMESİNİ İSTİYORLAR

Cumhuriyetimizin, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte bu mücadele devam etti. kazanan yine Türk milleti, Anadolu oldu. Bu savaş devam ediyor. bazen silahla, bazen ekonomiyle oluyor. Ekonomiyle ülkemize saldırdılar. Ama tıpkı Malazgirt’te Sultan Alpaslan,, Mohaç’ta Kanuni, İstanbul’un fethinde Fatih Sultan Mehmet, Çaldıran’da Yavuz Sultan Selim, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün olduğu gibi şimdi de Recep Tayyip Erdoğan var. Allah bu uğurda mücadele verenlere güç kuvvet versin. Onların derdi ülkemizin diz çömesidir. Türk milletinin eski gücüne dönememesidir. Ama bizim buna müsaade etmeye hiç niyetimiz yok.

BİZİ BUGÜNLERE GETİRENLERE LAYIK OLMAYA ÇALIŞTIK

İzmit Belediyesi olarak bu ruhu yaşatmak için güzel işler yaptı. Kınalı Asker Parkı, Sarıkamış Şehitleri Anıtı, Görev Şehitleri Anıt Parkı, Malazgirt Açık Hava Müzesi, Akçakoca ve Osmanlı Açık Hava Müzesi, Fatma Seher anıtı, Yahya Kaptan anıtı gibi bir çok Ata’ya vefayı gösteren güzel işler yapmaya çalıştık. Bütün işimiz bizi bugünlere getirenlere layık olmaktı. Bundan sonra daha çok çalışacağız. Türkiye İslam’ın son kalesidir. Ülkemizin bekası her şeyimizdir.

HELAL OLSUN

Şehrimizi aldığımız noktadan çok daha iyi bir noktaya, Türkiye’de marka bir belediye haline geldik. Bu ülkeye, bu millete hizmet etmekten büyük onur duydum. Döktüğüm bütün terler, verdiğim bütün mücadeleler, herkesin başkanı olma gayretiyle verdiğimiz tüm emekler helal olsun. Bundan sonra emaneti, gözümüz arkada kalmayacak şekilde teslim etmek istiyoruz. Bizim gönlümüzde AK belediyecilik çizgisini devam ettirecek, daha ilerilere taşıyacak, Büyükşehir Belediyesi’nde Tahir Büyükakın, İzmit’te Mimar Sibel Gönül’dür. Seçimde ülkenin, vatanın, milletin bekasından yana oyumuzu kullanacağız” dedi.

Konuşmaların ardından şehitlerimiz için dua yapıldı, ve  katılımcılara Çanakkale Savaşlarındaki askerimizin yiyeceği olan buğday aşı çorbası ve somun ekmeği ikram edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751