banner2779
banner2752
banner2750

CANLAR 10. KEZ SEVGİDE BULUŞTU

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 10.Sevgide Buluşalım etkinliğinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu

,Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr Tahir Büyükakın, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcıları Feyzullah Okumuş, Hasan Aydınlık, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygun, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Cem Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Kaçar, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Hayati Doğan, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan ve Kocaeli’de faaliyet gösteren 9 alevi derneği üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BİRLİK CEM’İ YAPILDI

Kerbela Şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ile başlayan programda Birlik Cem’i, Semah Grubu gösterileri, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua yapıldı. Etkinlikte Alevilik’ te tam bir ibadet anlamına gelen 12 Hizmetli Birlik Cemi ilk kez yapıldı. Birlik Cemi’nde Alevi dedesi ile birliği oluşturanlar karşılıklı oturarak deyişler söyledi ve semahlar döndü

 

HERKESE ÖRNEK BULUŞMA

Cem Vakfı Kocaeli Şubesi Çayırova Şube Başkanı Halil İbrahim Aras Kocaeli’deki Alevi derneklerini temsilen konuşmasında” Sevgide buluşalım etkinliğine hoşgeldiniz. Bu buluşmada emeği geçen, katkısı olanlara aşkı niyaz ediyorum. Sevgi bizim dilimizdir. Bizim dilimizi anlayan, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla cem oluyoruz. Biz bu duygunun herkese örnek olmasını diliyoruz” dedi.

 

FARKLILIKLAR ZENGİNLİĞİMİZDİR

Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Hayati Doğan ise” Bizim inancımızda kin ve nefret yoktur. Tüm insanların öncelikli görevi bu anlayış öncülüğünde olmalıdır. Bu aşure ve karbela matemi hepimizin matemi olmalıdır. Düşünceler, farklılıklar bizim zenginliğimizdir. “ifadelerini kullandı.

 

BARIŞ VE KARDEŞLİK DİNİMİZİN GEREĞİDİR

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “On yıl önce ilk buluşmamızı gerçekleştirdiğimizde Rabbimden niyazım hep sevgide buluşmak, her zaman sevgide kaynaşmak oldu. Hamdolsun bu yıl onuncu kez bir aradayız. Kerbela olayını tarihimizde unutmamız mümkün değildir. Peygamberimizin torunlarının Kerbela’da katledilmesi tüm Müslüman alemini kahretmektedir. Bu ve buna benzer olaylar insanlık tarihinde yaşanmasın. Hiç kimsenin İslam adına haksız yere katledilmesi dinimizce kabul edilir bir şey değil. Dinimiz barış ve kardeşlik dinidir. Peygamber efendimiz ve Hz. Ali’nin yolundan gidenlerin yolu sevgi ve barış yoludur” dedi

 

SEVGİ TEMELİNDE BULUŞMALARIMIZ DAİM OLSUN

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, “Sevgi temelindeki bu buluşmamız, birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun. Nice cemlerde buluşmak kısmet olsun. Bugün bu salondaki temsilciler olarak bu kardeşliği gösteriyor ve yaşatıyorsunuz. Bizler insanı varlığın özü, alemin merkezi sayan bir bakışın taşıyıcılarıyız. Bizler sevgi dinin temsilcisi olarak sevgimizi yaymayı amaçlıyoruz ve dinin İslam’ın adına yapılan bütün cinayetleri lanetliyoruz. Bizler herkesi ötekileştirmeden kucaklamayı şiar ediyoruz. Bugün birlik ve beraberlik içerisinde bu duyguyu yaşarken tüm insanlığın barış ve kardeşlik içerisinde yaşaması için dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751