banner2779
banner2752
banner2750

Canlar Sevgide Buluşacak
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan ‘Sevgide Buluşalım’ programı 16 Kasım Pazar günü gerçekleştirecek. Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan organizasyon saat 13.00’da başlayacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Cem Vakfı ve Kocaeli’de bulunan 9 dernekle birlikte düzenlediği program, okunacak deyişlerle başlayacak. Programda Kur’an-Kerim tilavetinin ardından Kerbela Erkan Cem’i düzenlenecek. ‘Sevgide Buluşalım’ programının 9’uncusu, yapılacak dua ve aşura dağıtımı ile sona erecek. Programla ilgili Antikkapı Restoran’da basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda basına programın içeriğiyle ilgili bilgi verildi.

 

DOKUZUNCU SEVGİDE BULUŞALIM ETKİNLİĞİ

Toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Cem Vakfı, Alevi İslâm Din Hizmetleri Başkanlığı, Gebze İlçesi Cem ve Kültür Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Körfez Şubesi, Anadolu Kültür ve Görgü Derneği Cem Evi, Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi, Cem Vakfı Kocaeli Şubesi Abdal Musa Cem ve Kültür Evi temsilcileri katıldı. Sevgide Buluşalım etkinliklerinin 8 yıldır düzenlendiğini ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, “9’uncu etkinliğimizi hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştireceğiz. Kocaeli’nde faaliyet gösteren Alevi derneklerimizi temsil eden sayın başkanlarımız ile ülkemizin ve kentimizin çok önemli bir değeri olan Aleviliği, halkımıza daha iyi anlatacağız. Ayrılık gibi görünen şeylerin aslında bizim bir olduğumuzun en güzel ispatı olduğunu göreceğiz” dedi. 

 

ET VE TIRNAK GİBİYİZ

Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş “Alevisi - Sünni’siyle tek ve bütün olan milletimizin, birbirine olan gönül bağını bir kez daha bütün dünyaya Kocaeli’nden haykıracağız. Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, öncülüğünde başlayan “Sevgide Buluşalım, Aşura” etkinlikleri; gelenekselleşerek, kentimizin kültür ve inanç hayatına çok büyük bir değer kattı. Bugün Türk Halk Müziğinden ve folklorundan Alevi deyişlerini, semahını çıkartırsanız geriye bir kanadı kırık kuş gibi; uçamayan, eksik ve sakat bir kültür kalır. Bizler ayrılmaz et ve tırnak gibiyiz” şeklinde konuştu.

 

BÜTÜN CANLARI DAVET EDİYORUZ

Kocaeli Alevi Dernekleriyle birlikte Aşura Gününü anmak gayesiyle her sene olduğu gibi yine büyük bir organizasyon düzenlediklerini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş şunları kaydetti: “Alevi-Bektaşi kültürümüzü, bilmeyenlere tanıtıyoruz. Alevi’siyle-Sünni’siyle bir ve bütün olduğumuzu, dosta - düşmana ilan ediyoruz. Bu amaçla bütün Alevi, Bektaşi ve Sünni kardeşlerimizi, hemşehrilerimizi bu önemli organizasyonda el ve gönül birliği içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz. Bu önemli organizasyona, bütün canları davet ediyoruz. Sevgide Buluşalım ile bin 400 yıllık kardeşliğimizin, daha nice bin 400 yıllar sonrasına taşınması için de sağlam temeller atmış oluyoruz. Yapılanların vahşet olduğu konusunda milletimizin hem fikir olduğu Kerbelâ vakasını lanetlerken, gelecek nesillerimize de böylesi caniliklerin bir daha yaşanmaması için sevgi aşılıyoruz.”

 

KERBELÂ VE EHL-İ BEYT PANELİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, her yıl düzenlediği “Sevgide Buluşalım” etkinliği öncesi, Cem Vakfı ile ortaklaşa düzenlediği  “Kerbela ve Ehl-i Beyt“ paneli düzenlenecek. "Kerbela ve Ehl-i Beyt" adlı panelde Kerbela hadisesi akademisyenler tarafından ayrıntılı bir biçimde ele alınacak. SDKM’de düzenlenecek panel 15 Kasım Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak. Panele Fırat Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erkan Yar, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Taşkın, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Yaman ve Alevi Dedesi Celal Özer konuşmacı olarak katılacak.

 

ÜNLÜ İSİMLER KATILACAK

Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilecek olan Sevgide Buluşalım Programı, Uluslararası Fuar Merkezi’nde 16 Kasım Pazar günü 13.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Celal Özer, Cem Vakfı ve Kocaeli’den dokuz dernek ve vakıf iştirak edecek. Saat 13.00’te başlayacak programa Özlem Taner, Cengiz Özkan, Yedibatın Aşıklar Korosu, Semah Grubu katılacak

 

KATILIMCI DERNEKLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen “Sevgide Buluşalım “ etkinliğine Cem Vakfı, Alevi İslâm Din Hizmetleri Başkanlığı, Gebze İlçesi Cem ve Kültür Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Körfez Şubesi, Anadolu Kültür ve Görgü Derneği Cem Evi, Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi, Cem Vakfı Kocaeli Şubesi Abdal Musa Cem ve Kültür Evi(Çayırova)     

 

PROGRAM AKIŞI

13:00 Açılış (Saygı Duruşu Ve İstiklal Marşı)

13:05 Tanıtım Filmi

13:05 Programa Destek Veren Dernek Başkanlarının Sahneye Daveti

13:10 Protokol Konuşmaları

13:45 Deyişler

14:30 Kuran-ı Kerim tilaveti

14:40 Erkan Cem’i (Kerbela)

15:15 Dua, Aşure Dağıtımı ve Kapanış

 

Program Cem TV’den ve yerel kanallarımızdan naklen yayınlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751