banner2779
banner2752
banner2750

Canşi’den cemevi ziyareti
 AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Mehmet Zeki Canşi, çalışmalarını sahada sürdürüyor. Yaptığı teşkilat ziyaretlerinin yanı sıra sosyal yönü güçlü isimleri de ziyaret eden Canşi, önceki gün de Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Cemevi’ni ziyaret etti.

 

YÖNETİCİLER DE HAZIR BULUNDU

Burada Cemevi Derneği Başkanı ve aynı zamanda Kocaeli Cemevleri Platformu Sözcüsü Hüseyin Gülseven ile bir araya gelen Canşi gördüğü yakın alaka ile büyük moral buldu. Cemevi binasında gerçekleşen buluşmada Gülseven’in yanı sıra Muhasip Mürsel Akın, yönetici Köroğlu Akbal, Gençlik Komisyonu Başkanı Selçuk Gündoğdu ve Cemevi Dedesi Murat Baba hazır bulundu.

 

SAYGI HAK EDİYORSUNUZ

Sıcak bir şekilde karşılanan Canşi, Türkiye’de inanç hürriyeti ile ilgili olarak geçmişte yaptığı çalışmalardan söz etti. Herkesin ülkede inancını sağlıklı şekilde yaşayabilmesi gerektiğinin altını çizen Canşi, “Bu konuda bugüne kadar birçok çalışma yayınladım. İnsanlarımızın hür demokratik bir ortamda yaşamaları için gerekli imkan tesis edilmelidir. Alevi kardeşlerimiz de bu konuda saygı hak ediyorlar” dedi.

 

İKİ KONU ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye’de Alevi’lere yönelik siyasal açıdan çalışma başlatan ilk iktidarın AK Parti iktidarı olduğunu da belirten Canşi, “Alevi meselesi çözüm bulunması gereke, bunun rahatlıkla başarılabileseği bir konudur. Bu konudaki açılım çalışmaları başarılı şekilde sürmektedir. Ayrıca Kürt meselesi ve Roman konusu da toplumsal mecrada çözüme kavuşturulmalıdır. Bu ülkede birlikte yaşıyorsak, kimseyi itmede, ötekileştirmeden en doğru sonuca ulaşmalıyız. Bunu da demokratik temüllerle yerine getirebiliriz” diye konuştu.

 

DESTEK MESAJI VERDİ

Kocaeli’de yaklaşık 200 bin Alevi’nin yaşadığını söyleyerek sözlerine başlayan Cemevi Derneği Başkanı Hüseyin Gülseven de, “Kocaeli 8 cemevi ile Türkiye’de en çok cemevinin bulunduğu kentlerden biri. Elbette sorunlarımız var. Bahsettiğiniz Kürt ve Alevi sorunu çözüm bekleyen bir mesele. Üstesinden gelmek için de demokratik yollardan başka bir çare yok. İnsanların yaşam ve inanç hürriyetine saygı duyulup garanti altına alınmalı. Cemevlerimizin ibadethane olarak kabul edilmesini istiyoruz. Bütün siyasi partiler bu konuya sıcak aslında” dedi. Gülseven ayrıca Canşi’yi adaylığı nedeniyle kutlayarak, kendisine destek olacaklarını, “Bize düşen ne varsa yapmaya hazırım” sözleri ile ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751