ÇAYIROVA OSB KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI ÇARE OLACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Çayırova ve Organize Sanayi Bölgesi arasındaki ulaşımı daha konforlu ve güvenli hale getirmek amacı ile hayata geçireceği köprülü kavşağın temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 3 yıl en ince ayrıntısına kadar planlanan bir çalışmanın temelini atacaklarını ifade etti. Bakan Işık, projenin tamamlanmasıyla sanayicilerin zaman kaybından doğan sorunlarını çözüp, vatandaşların da evlerine zamanında gitmesinin sağlanacağını kaydetti.

 

PROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ

Çayırova’da TEM Otoyolu ile Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ulaşım sorununa neşter vuracak köprülü kavşak temel atma törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Organize Sanayi Bölgesi yöneticileri, sanayiciler, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

SIKINTIYI GÖRDÜK

TEM Otoyolu’nun İstanbul yönünden gelen araçların, organize sanayi bölgelerine ve Çayırova Şekerpınar Mahallesi’ne bağlantısını ve yine bu bölgelerden çıkacak araçların TEM Otoyolu İstanbul yönüne bağlantısını sağlayacak köprülü kavşağın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, projenin ulaşım master planının bir gereği olduğuna dikkat çekti. Başkan Karaosmanoğlu, ”Bölgede sanayicilerin, taşıyıcıların ve vatandaşların büyük sıkıntı yaşadığını görüyorduk. Sanayicilerimizle oturduk ve ortaklaşa bu dev hizmeti bir arada yapmak için kolları sıvadık” dedi

 

DAHA İYİLERİNİ YAPACAĞIZ

Köprülü kavşağın sanayicilerle beraber yapılmasından dolayı farklı bir özellik taşıdığını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, ”Birlikte el ele verip devasa projeler yaptık. Bir olursak yapamayacağımız hiçbir şey olamaz. İleriyi görerek bu hizmetleri yapıyoruz. Daha iyilerini de yapacağız. Kocaeli’nin, Türkiye’nin gelişmesine her zaman katkı sağlayacağız“ ifadelerini kullandı.

 

İNSAN MERKEZLİ HİZMET

Hizmetin merkezinde insan olan bir açılışta bulunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Vali Güzeloğlu, ”İnsana değer veren hizmetler her zaman geleceğe sağlam adımlar atmamızı sağlar. Geleceğe güzel bakan, gurur veren yatırımlar bu sayede gerçekleşir. Temelini atacağımız bu önemli köprülü kavşak da bu yatırımlardan bir tanesi olacak. Emeği geçen başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni ve sanayicileri kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

BAKAN IŞIK: İSTİKRAR ŞART

Köprülü kavşak projesinin bölge için çok önemli olduğunu dile getiren Bakan Işık, ”Bu proje için 3 yıl boyunca çalışıldı. Hem çalışan insan evine rahatlıkla ulaşacak, hem de sanayici için külfet oluşturan zaman kaybı önlenecek. Sanayicinin alt yapısını güçlendirmek için önemli çalışmaları da hayata geçiriyoruz. Bunun için istikrar gerek. İstikrar olursa Türkiye’nin karşısına kimse gelemez” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından protokol, kavşağın temelini birlikte attı. 

 

TRAFİK RAHATLAYACAK

Ağır vasıta ve Organize Sanayi Bölgesi’ne giriş çıkış yapan araçların yoğun olduğu ve trafik sıkışıklığına neden olan bölgeye yapılacak köprülü kavşak ile ulaşım nefes alacak. Trafik ışıklarının da kaldırılacağı çalışma ile vatandaşların daha konforlu ve güvenli bir şekilde Çayırova Şekerpınar Mahallesi’ne ve OSB’ye ulaşımı sağlanacak.

 

YAPILACAK İŞLER

6 bin 764 metre yolun yapılacağı üst geçit çalışmasında 308 bin 142 metreküp kazı, 31 bin 825 ton asfalt, 14 bin 969 ton beton imalatı gerçekleştirilecek. 2 bin 700 ton prefabrik kiriş imalatının yapılacağı önemli projede 2 bin 271 metre drenflex boru, bina işleri için çeşitli imalatlar, elektrik ve tesisat işleri yapılacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817