Çayırova yaya köprüsünün yapımı sürüyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Çayırova Yenimahalle’de yaptığı modern yaya köprüsünün yapımı hızla devam ediyor. D-100 üzerine kurulan aynı yerde bulunan eski köprünün yerine yapılıyor. Yayaların karşıdan karşıya güvenle geçebilmeleri için yapılan köprü modern yapısıyla dikkat çekiyor.

 

KORKULUKLAR YAPILIYOR

Cam korkuluk çalışmalarının sürdüğü köprünün her iki ucuna yürüyen merdivenlerin montajı yapıldı. Köprünün iki tarafında ayrıca birer adet de engelli asansörü yer alıyor. Köprü tamamlandığında bölgedeki yaya trafiğinin güvenli bir şekilde akışında önemli bir yere sahip olacak.

 

DURAKLAR KÖPRÜNÜN YANINDA

D-100 üzerinde ilerleyen toplu taşıma araçlarının duraklamaları için köprü yanlarında duraklar yer bulunuyor. Köprü duraklarla bir bütünlük oluşturarak yolcuların vakit kaybetmeden toplu taşıma araçlarına ulaşmalarına imkân sağlıyor. Köprü şekil olarak İzmit’teki köprülerle benzer özellikler taşıyor. 

 

70 METRE UZUNLUĞUNDA

D-100 üzerinde Yenimahalle girişindeki taksi durağı ve akaryakıt istasyonu arasında uzanan eski köprünün yerini modern köprü alacak. 70 metre uzunluğa sahip olan yaya köprüsü çelik malzemeden yapılıyor. Yaya üst geçidinin ikişer inişli ve ikişer çıkışlı olmak üzere dört adet yürüyen merdiveni bulunacak. Yaya köprüsünde iki adet yolcu asansörü yer alacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817