banner2779
banner2752
banner2750

 Cebeci Atıksu Arıtma Tesisi hizmete girdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevrenin korunması adına bir tesisi daha hizmete soktu. Cebeci’de pembe kayalıklar olarak bilinen bölgenin güneyine kurulan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Karadeniz’in evsel atık sularla kirlenmesinin önüne geçecek. Tesis sahil bölgesi olan Kerpe, Kefken, Kumcağız, Mithatpaşa, Kovanağzı, Kurtyeri ve Cebeci ile çevre köylerin atık sularını arıtacak.

KANDIRA’NIN YAŞAM KALİTESİNİ İYİLEŞTİRDİK

Büyükşehir Belediyesi tesisin tanıtımını yapmak üzere Cebeci’de program düzenlendi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Kent Koseyi Başkanı Halil İbrahim Kahraman, AK Parti İl Kadın Kollar Başkanı Oya Tuncel, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Göreve geldiğimizde Kandıra’da birikmiş dağ gibi problemler olduğunu bunları bir bir çözdüklerini ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu “Kandıramızın kalitesini yaşam standardını iyileştirdik. Kandıra’nın bütün kanalizasyonu Namzgah Deresi’ne akıyordu. Yaz aylarında oralarda kokudan durulmuyordu. Şimdi tertemiz Kandıramıza yakışır bir şekilde. Kandıra’da tüm altyapı çalışmalarını tamamladık” dedi.

ÜRETEN ÜLKEYİZ

Başkan Karaosmanoğlu “Çalışan, üreten bir ülkeyiz. Üreten ülke olmazsak ileri gidemeyiz. Bu imkanlara sahip olmak istiyorsak mutlaka üreten olmalıyız. Kent olarak da üreten bir şehiriz. Memlekette gelişme ve istikra var. Öyle gelişme var ki büyün dünya bizi izliyor. Ülkemiz zenginleşiyor. Varlıklarımıza sahip çıkıyoruz. Bu memlekette bereket var. Kandıra merkezde de arıtma tesisi açtık. Orada arıtılan evsel atıklar pırıl pırıl bir şekilde Namazgah Deresi’ne akıtılıyor” şeklinde konuştu.

FİLİPİNLER'E YARDIM ELİ
1999 yılında değinen deprem felaketini hatırlatan Karaosmanoğlu, Filipinler’deki afetzedelere belediye olarak yardım eli uzatacaklarını dile getirdi. Başkan Karaosmanoğlu, “Deprem sonrasında kendi dersimizi aldık ve şu anda bırakın kendi yaralarımızı sarmayı, dünyanın öbür ucundaki bir felakete bile hem ülke hem de Kocaeli olarak yardım gönderebilecek seviyeye geldik. Belediye Meclisimizden aldığımız karar sonrasında, Filipinler’deki afetzedelere 500 bin lira yardımı hemen göndereceğiz. Biz bu acıları yaşadık. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak meclisimizden karar aldık, şimdilik 500 bin lira gönderiyoruz” dedi.

60 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK
İSU Genel Müdürü İlhan Bayram da konuşmasında tesisin toplam 60 bin kişiye hizmet vereceğini söyledi. Genel Müdür İlhan Bayram “Yaptığımız bütün yatırımlardaki amacımız vatandaşlarımızı mutlu etmektir. Kandıra’nın da bir turizm bölgesi olduğunu unutmadan buraya gelen bütün insanların her türlü teknolojiyi kullanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu tesisi 2 yıl önce en ileri arıtma teknolojileri kullanarak projelendirdik ve 2 yılda tamamladık. Buradaki suları biyolojik arıtmadan geçirerek içinde hiç bakteri kalmadığını tespit ettikten sonra bahçe sulamasına vereceğiz” şeklinde konuştu.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Kocaeli’deki yerel yönetimlerin hizmetlerini en iyi verdiği dönemin yaşandığını ifade eden Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan da, “Yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımızın hayatını kaliteli hale getirmeye devam ediyoruz. Yıllar önce bölgenin birinci derecede sorunu çevre kirliliğiydi. Kerpe, Kumcağız, Kefken, Cebeci’ye kadar sahil bölgelerinin altyapı çalışmaları tamamlandı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751