Çeçen çocuklardan Şampiyonluk sözü

Türkiye’ye şampiyonluk getirmek için söz veren Çeçen çocuklar, aralıksız olarak çalışmalara başladılar.

Çeçen ailelere mensup 40 çocuk, ailelerinin isteği ile spora başladılar. Seka Kağıt Spor bünyesinde lisans çıkartılan çocuklar, antrenörleri tarafından, İlimtepe Orta Okulu spor Salonu’nda verilen malzemelerle antrenman yapmaya başladılar. Güreş ve jimnastik dallarında eğitime başlayan çocuklar, sabah-akşam çalışma yaparken, başarılı olup Türkiye’ye şampiyonluk getirme sözü veriyorlar.


Çocuklarını spora başlatan Çeçen aileler, 12 yıl önce yurtlarından ayrı kaldıklarını, o dönemde Almanya’nın kendilerini davet ettiğini ama Hünkar Türk Devleti kendilerini kabul ettiği için burada kaldıklarını söyleyerek, ‘’Bize ev, Türkçe eğitim, iş kurma ve eşya sözü verilmişti. Bu sözlerin çoğu yerine gelmedi, hatta şu anda oturduğumuz evleri de elimizden almaya çalışıyorlar. Ama her şeye rağmen Türkiye bizim yurdumuz, bu düşünceyle çocuklarımızı spora başlattık. Çeçenler sporcu ve savaşçı bir geçmişe sahiptir, çocuklarımız spor dallarında başarılı olarak bize kucak açan Türkiye’ye madalyalar kazandıracaklar’’ dediler.

Spor yapma imkanı ve alanı sağlayan yetkililere teşekkür eden Çeçen aileler, çocuklarının Türkiye’ye şampiyonluklar kazandırmak için söz verdiklerini de ifade ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817