Çeçenlere son tarih


Konu hakkında alınan bilgilere göre, Çeçen ailelerin temsilcileri belediyeye davet edilerek, evlerle ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, İlimtepe’de ki 360 dairenin satışa çıkartıldığı, kendilerinin oturduğu evlerin de bu listede yer aldığı ve bu ay sonuna kadar da satış yapılmayacağı bildirildi. Ailelerden, ay sonuna kadar gerekli görüşmeleri yapmaları, ya valilikten barınmanın devamı ve ücretin ödenmesi için yazı, ya da Ankara’dan evlerle ilgili yasal prosüdürü, barınma iznini veren yazının alınmasını istediler.

Bunun yapılmaması halinde ay sonunun beklenip evlerin ihale listesine konulacağı bildirildi. Evlerde oturan Çeçen aileler, Türkiye’ye geldiklerinde bu binaların kendilerine verildiğini söylüyorlar. 5 yıl önce gelen aileler için valilik bir süre ödeme yapmış, daha sonra da yardımlar kesilmişti. Çeçen aileler, başka gidecekleri yerlerinin olmadığını ve bu mağduriyetin giderilmesi için yardım istediklerini söylüyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817