Çelikord Duruyor
Global krizde etkilenen Avrupa otomobil pazarında başlayan daralma ilimizdeki lastik sektörünü de etkiliyor. Otomobil lastiği üreten ilimizdeki dünya devleri Pirelli ve Goodyear fabrikalarının yanı sıra lastiklerin içindeki çelik teli üreten Çelikkord, 18 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında duruşa geçerek üretimi durdurmuştu. Siparişlerin olmaması nedeniyle üretim fazlası yapan Çelikkord 24-30 Eylül tarihleri arasında ikinci kez üretimi durdurarak duruşa geçiyor. Kartepe ilçesinde kurulu Çelikkord fabrikasındaki duruştan sonra, lastik üretimi yapan Goodyear ve Pirelli fabrikalarının da duruşa geçebileceği konuşuluyor.

ÜRETİM DURACAK    
Lastiklerin içindeki çelik teli üreten Çelikkord fabrikası, piyasadaki daralma nedeniyle ürettiği teli piyasaya süremeyince üretim fazlası nedeniyle stok yapmaya başladı. Depolarının dolması nedeniyle fabrika bahçesinde stok yapan Çelikkord son çare olarak 6 günlük duruşa geçiyor. Yarın başlayacak ve 30 Eylül tarihine kadar 6 gün boyunca üretimi tamamen durduracak olan Çelikkord fabrikasında çalışan 355 sendikalı işçi izine çıkartılıyor.
 
İŞÇİLER ÜCRETSİZ İZİNE
Piyasadaki daralma nedeniyle zor üretim fazlası yapan Çelikkord fabrikası yarından itibaren başlayacak ve 30 Eylül tarihine kadar sürecek 6 günlük duruşa geçecek ve üretim tamamen duracak. İşçilerin ilk üç günlük ücretlerini fabrika karşılayacak, kalan üç günlükleri ise yıllık izinleri olan işçilerin izinlerinden düşürülecek, izinleri olmayan işçiler ise ücretsiz izine çıkartılacak. Yıllık 42 bin ton çelik tel üretim kapasitesi bulunan Çelikkord fabrikasında  müşteriler tel almayınca  üretim tonajı düşüyor ve işçi fazlalığı gündeme geliyor.Sendika yönetimi, doğan işçi fazlalığı nedeniyle çalışanların azaltılmasına şiddetle karyş çıkıyor. (bizim kocaeli)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817