Çenesuyu büyümeye devam ediyor
 Çenesuyu artık uluslararası pazarda

Derince Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısını Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut yönetirken, katiplikleri Ayşe Mamat ve Fatma Akarsu yaptı. Açılış ve yoklamanın ardından başlayan mecliste 4 madde görüşülüp karara bağlanırken, Başkan Bulut Çenesuyu’na yapılan yatırımlarla ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Dönem başında yaptığı yatırımla Çenesuyu’na 0.33 ve 0.50 litrelik pet şişe üretimi yapan makine alımı gerçekleştiren Başkan Bulut, şimdi de 5 litrelik pet şişe üretimi yapacak yeni bir makineyi daha Çenesuyu’na kazandırıyor.

 

Üretim dört katına çıktı

Göreve gelir gelmez yaptıkları yatırımla Çenesuyu’ndaki üretim kapasitesini dört katına çıkarttıklarını ifade eden Başkan Bulut, “Daha önce mevcut makine ile fabrikamızda saatte 12 bin pet şişe üretilirken, 45 bin pet şişe üreten yeni makine ile birlikte üretim dört katına çıkarak saatte 57 bine yükseldi. Yeni makine alımı ile birlikte Çenesuyu A.Ş.’ de aynı zamanda yüzde 45 elektrik, yüzde 30 su ve yüzde 12 hammadde tasarrufu da sağlamış olduk. Tüm bu gelişmeler ışığında Çenesuyu artık sadece bölgemizde değil uluslararası pazarda da adından söz ettiriyor” dedi.

 

Yeni makine Türkiye’de ilk olacak

Günümüzde artık damacana şişelerden ziyade daha çok 5 litrelik pet şişe tüketiminin yapılmaya başladığını belirten Başkan Bulut, “Şu anda fabrikamızda kullandığımız 5 litrelik makinemiz saatte ortalama 1000-1500 arası pet şişe üretimi sağlıyor. Çenesuyu’nun hem marka değerini arttırmak hem de pazar payını yükseltmek için 5 litre pet şişe üretimi sağlayacak yeni makine alımına karar verdik. Saatte 7 bin adet üretim yapacak olan yeni makinemiz aynı zamanda Türkiye’de bu alanda bir ilk olma özelliği taşıyacak. Son teknoloji olan bu makine ile yüzde 12 hammadde tasarrufu da sağlanmış olacak.” dedi.

 
Bir sonraki adım cam şişe

Günümüzde Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Malta ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ihraç edilen ve yakın zamanda İngiltere pazarına da açılması hedeflenen Çenesuyu A.Ş ile ilgili bir güzel haber daha veren Başkan Bulut, “5 litre pet şişe üretimi yapacak makinemizi aldıktan sonra bir sonraki hedefimiz ilçemizin bu değerini cam şişe ile buluşturmak olacak. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Osmanlı’dan günümüze uzanan damak tadı ile marka olan Çenesuyu’muz, yaptığımız yatırımlarımızla büyümeye devam edecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817