banner2779
banner2752
banner2750

Çenesuyu mavi kapaklara talip

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Derince İbnisina İlkokulunda ihtiyaç sahibi çocuklara tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı. M.E.B, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği’nin birlikte gerçekleştirdiği ‘okullar hayat olsun’ projesi kapsamında okulun Sağlık Kulubü de bir kampanya düzenleyerek 10 günde 80 kilogram mavi kapak topladı. Kocaeli Bedensel Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de aracılık yaparak toplanan bu kapaklar için ilgili firmadan 1 adet tekerlekli sandalye temin etti. Öğrencilerin 10 günde 80 kg’lık kapak toplamaları bazı vatandaşları da harekete geçirdi ve 3 adet daha tekerlekli sandalye hayırseverler tarafından okula bağışlandı.

 

Sponsorlara teşekkür

Kampanyaya katılan bir vatandaş ismini açıklamak istemezken; 3. Sandalyeye Özay Uzun ve Salih Özcan; 4. Sandalyenin sponsoru ise Zuhal- İsmail Bartan ve Kandil Kafe çalışanları oldu. 3 sandalyenin teslim edildiği programda açılış konuşması yapan Okul Müdürü Osman Akman, kampanyayı düzenleyen ve katkı sunan herkese teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Turan da Milli eğitim olarak yapamadıkları birçok hizmeti Derince Belediyesi’nin gerçekleştirdiğini ifade etti. Kocaeli Bedensel Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmet Arguç ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü hakkında bilgi aktardı.

 

Mavi kapaklar Çensuyu’na

İbnisina İlkokulu Tiyatro Salonu’ndan düzenlenen programda duygusal bir konuşma yapan Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, engelli öğrenciler adına düzenlenen kampanyaya destek olanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında özellikle okul bazında başlatacakları kampanya hakkında ipucu verdi. İlçenin sembolü olan Çenesuyu’nun bugüne kadar başta eğitim olmak üzere pek çok konuda sponsor olduğuna işaret ederek mavi kapak toplama projesini de ilçe genelinde üstleneceğini söyledi. Öte yandan Çenesuyu yetkililerinin yaptığı açıklamada Başkan Alemdar’ın  talimatıyla mavi kapakların yanı sıra pet şişelerin de toplanacağı, kampanya hakkındaki tüm detayların önümüzdeki günlerde geniş bir şekilde kamuoyuyla paylaşılacağı duyuruldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751