Çevre davası hep erteleniyor
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Kartepe ilçesindeki mahalle muhtarları ile Kocaeli Çevre Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Nuriye Kazaner'in ilçede faaliyet gösteren üretim tesisindeki fabrikaların, çevre kirliliğine yol açtığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunması üzerine soruşturma başlattı.  Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, her iki fabrikanın Çevre mühendisleri hakkında yönetmeliklere aykırı şekilde ve denetleme kurulunun uyarılarına rağmen gerekli tedbirleri zaman içerisinde almayarak suya, havaya ve toprağa zarar verdiklerini, bununda çevre ve halk sağlığını bozduğu iddiasıyla hazırlanan bilirkişi raporu üzerine dava açıldı.

24 EKİM’E ERTELENDİ
Olayla ilgili olarak Kocaeli 2. Asliye Ceza Mahkemesinde daha önce 3 celsesi görülen davanın 4’cü celsesine dün devam olundu. Duruşma mahkeme başkanın izinde bulunması nedeniyle öğleden sonra görüldü. Başkanın izinde olması ve yerine vekâleten bakılması nedeniyle avukatlarında mazeret bildirdiği dava 24 Ekim tarihine ertelendi. Daha önce Dava dosyası hazırlanan raporların incelenmesi ve dosyanın bilirkişiye gidip gitmemesi, olay yerinden keşif yapılıp yapılmaması  hakkında  karar verilebilmesi için  ertelenmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817