Çevreciler Dubai Port’un peşini bırakmıyor

ÇEKÜL, yürütmeyi durdurma kararına rağmen yargı kararının yerine getirilmemesi, yasal olmayan inşaat faaliyetine göz yumulduğu için Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar ,Dubai Port Yönetim Kurulu Başkanı Eda Gençarslan, Erdemir yönetim kurulu başkanı Fatih Osmar Tar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED izin ve denetim Genel müdür vekili Dr. A. Çağatay, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Çevre il Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, Kocaeli Çevre ve Şehircilik ÇED Şube Müdürü Osman Kazgan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İbrahim Karaosmanoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çekül Sivil İnisiyatifi Platformu KocaeliTemsilcisi Numan Gülşah, Hayri Altunok, Bahri Odabaş yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili  açıklamada  bulundular. Numan Gülşah savcılıkla görüştüklerini ve savcılığın yürütmeyle alakalı inceleme kararı aldığını belirterek:’’Dört buçuk yıldır Dubai Port  Projesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yargı kararları uygulanmıyor, bu nedenle olayın peşini bırakmayarak sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

 

Dubai Port için eylem yapılacak

Çekül önderliğinde 2 Temmuz tarihinde (Bugün) Mimar Sinan Camii önünde  eylem yapılacak. Kenti yönetenlerin eylemlerine sağduyulu yaklaşmasını bekleyen Çekül, kolluk kuvvetlerinin eyleme engel olmamasını  ve ikinci bir gezi parkı olaylarına mahal verilmemesini istediklerini yaptıkları basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdular. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817