banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

CEYHAN: ERKEN SEÇİME GİDECEĞİZ
 AK Parti İl Teşkilatı 79. Danışma Meclisi’nde konuşan AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Muhalefet partileri yan çizerse erken seçime gideceğiz” dedi. Bakan Fikri Işık ise seçim olması halinde yeniden tek başına iktidar olacaklarını iddia etti

7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidarını yitiren Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti), seçimlerden sonraki ilimizdeki ilk danışma meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Antikkapı Restaurant’ta yapıldı. Sabah saatlerinde başlayan 79. İl Danışma Meclisi’ne partililerin ilgisi yoğun oldu. Toplantıya; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Cemalettin Kaflı, Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahimi Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, Kadın Kolları Başkanı Emine Macit Zeybek, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, AK Parti İl eski Başkanı Mahmut Civelek katıldı.

 

YOĞUN ÖNLEM ALDILAR

Terör örgütleri PKK ve IŞİD’in yurt içinde yaptığı saldırılar nedeniyle danışma meclisinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Toplantıya girmek isteyen partililerin üzerleri ve çantaları polis ekipleri tarafından tek tek arandı. Danışma meclisinin yapıldığı salonun içinde ve dışında da resmi polislerin yanında çok sayıda sivil polis görev yaptı. Toplantının yapıldığı salonun dışı ise parti bayraklarıyla süslendi. Danışma meclisinin pazar günü yapılması nedeniyle ise toplantıya katılım yüksek oldu. Salonun tamamına yakını dolarken, bazı partililer de programı ayakta takip etmek zorunda kaldı.

 

SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Programın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, toplantıya gelenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Bizler AK Parti teşkilatları olarak seçimlere kadar gerçekten güzel bir çalışma ortaya koyduk. Her birimiz gayret gösterdi. Bu manada Türkiye’de yüzde 41 oy aldık. Evet, birinci parti olduk ama biraz buruk bir seçim yaşadık. Kocaeli’de de yüzde 47,7 oy aldık. Biz Kocaeli’de 5 puan kaybettik. Sonuçları mahalle mahalle değerlendirdik. Bazı mahallelerde 5, bazı mahallelerde 10 puan kaybettik. Bütün bunları yaparken amacımız hesap sormak değildi. 2011’de 5, 2015 seçimlerinde ise Türkiye genelinin 6 puan üzerindeydik. Tabii ki bu yetmez, var gücümüzle var gücümüzle çalışacağız” dedi.

 

ERKEN SEÇİM İSTEĞİ

Sözlerini sürdüren Ceyhan, “Ramazan’da tam 6 bin 480 eve kadınlarımız ve gençlerimizle girdik. Bizler aynı halk gibi yaşamaya ve onlarla birlikte dertlenmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın da bunu algılamasını sağlayacağız” dedi. Terör gündemiyle ilgili de konuşan Ceyhan, “Türkiye’de birileri kaos üretmeye çalışıyor. 13 yıldır sırtını dayayan AK Parti. Birisi statükoya biri de teröre sırtını dayamış ve bundan vazgeçmiyor. Ya koalisyon bir sonucu varacak, ya da muhalefet partileri yan çizecekler ve biz erken seçime gideceğiz. Bize düşen yarın seçim olacakmış gibi seçimlere hazırlanmaktır” dedi. Ceyhan’ın “Erken seçime gideceğiz” sözleri salondaki AKP’liler tarafından uzun süre alkışlandı.

 

EĞİTİMDE EKSİĞİMİZ VAR

Daha sonra konuşan AKP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Zeybek ise “Kadın Kolları olarak biz bundan sonraki süreçte daha fazla ne yapabiliriz diye sıkı bir çalışmaya girdik. Gördük ki eğitim yönünde biraz eksiğimiz var. Bunu burada itiraf edelim. Ağustos ayında biz kadın kolları eğitimine ayırdık. Yarın bir seçim olsa biz seçime hazırız” dedi. Zebek’ten sonra kürsüye gelen İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, “Zor zamanlardan geçiyoruz. Ülkemiz belki de bu kadar tahrip edilmemişti. Bu grupların en büyük hedefi gençler. İşte biz AK Gençler olarak gençlerimize yönelen bu tehlikenin farkındayız. Önümüzdeki seçimde de tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.

 

DERTLERİYLE İLGİLENMELİYİZ

Gençlik ve kadın kolları başkanlarının konuşmasından sonra Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu sözlerine başladı. Karaosmanoğlu, “Önümüze bakacağız ve gözümüzü hedeften asla ayırmayacağız. Gözümüzü hedeften ayırırsak yerdeki çer çöple uğraşırız. Seçimden öncede sonra da hep milletimizin yanında olduk. Bizim hizmette büyük bir sorumuz yok. Hizmet yaptıkça, vatandaş daha çok isteyecek. Haklı görüyor çünkü. Ama vatandaş bunları artık sıradan şeyler oluyor. Onları yapmaya devam edeceğiz. Bunların yanında insana dokunmamız, derdiyle hastasıyla ilgilenmemiz gerekiyor. Vekilleriniz, bakanımız, kimse, kimin fırsatı varsa” dedi.

 

GENÇLERDEN AZ DESTEK

Sözü seçimlere getiren Karaosmanoğlu, “Ben inanıyorum ki önümüzdeki ilk seçimde ümidimizi kırmadan çalışmamıza devam edeceğiz ve millet bize daha önceki seçimlerde olduğu gibi büyük bir destek verecek. Onun için bize düşen vatandaşımızla kucaklaşmak. Gençlerimiz büyük sıkıntılar çekmedi. Onun için gençlerden aldığımız destek daha az. Gençlerimizin eğitimine bire bir önem verelim. Günü birlik, eyyamcı gençlerden artık kurtulalım. Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak gençlik kaplarına örnek veriyorum. Belediyeler olarak projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

 

ARALARINDA FARK YOK

Programın son konuşmacısı ise Bakan Fikri Işık oldu. Işık’ın gündeminde koalisyon görüşmeleri ve erken seçim olasılığı vardı. Işık şöyle konuştu: “7 Haziran seçimlerinin sonucunda ortaya çıkan tabloyu bir fırsat bilip, seçimleri maalesef yanlış okuyarak Türkiye’yi terör yoluyla dize getirmeye çalışan bazı mihrakları hepimiz gördük. Bakınız Türkiye çok uzun yıllar terörle mücadele eden bir ülke. Türkiye terörün ne olduğunu en bilen ülke Türkiye. Onun için Türkiye açısından DEAŞ, PKK, sol, paralel yapı olmuş, bizim için bunlar arasında hiçbir fark yok. Biz terörün her türlüsüne karşıyız. Ama dinimizi ve etnik kökenleri kullanarak terör faaliyeti yapanlara daha bir hassasiyetle dururuz.

 

ÜST AKIL YÖNLENDİRİYOR

7 Haziran Türkiye açısından çok önemli bir seçim oldu. Türkiye, terörün demokrasi içerisinde kalınarak çözülmesi gerektiğini de biliyor. Terörle mücadelede en etkili yönetim demokrasi içinde kalarak yapılan mücadeledir. Fakat bazıları bunu bir zaaf olarak görüyor. Özellikle 7 Haziran seçim sonuçlarını fırsat bilen PKK terör örgütü, Türkiye’yi dize getirmeye çalıştı. Suruç’ta bir tek HDP’li o anda o binanın bahçesinde bulunmuyor. Biz bunları biliyoruz. Orada 300 tane genç toplanacak da bir tek HDP’li bunların yanına gitmeyecek ne oldu peki? Bir canlı bomba patlatıldı ve 32 tane can yakıldı. Ailelerine sabırlar diliyorum. Olaydan saatler sonra, canlı bomba olan kişinin nüfuz kimliği önce PKK’nın ajansında kimliği yayınlanıyor sonra polise bırakılıyor. Ya PKK ve IŞİD birlikte hareket ediyor ya da bunlara hükmeden üst akıl, Türkiye’ye karşı yönlendiriyor.

 

TEK BAŞINA İKTİDAR

Biz halkımızda hiçbir zaman kusur kabahat bulmayız. Kusuru kabahati kendimizde ararız. Acaba hangi hataları yaptık ki halkımız bizi 9 puan düşürdü? Belli hataları yapmamış olsaydık inanıyorum ki ben yine yüzde 50 oy alırdık. Biliyorsunuz CHP ile görüşmeler başladı. İki partinin ilkeleri doğrultusunda anlaşma olursa hükümet kurulur. Ama olmazsa Türkiye’yi bir seçime daha götüreceğiz. Bir erken seçim daha olursa AK Parti tek başına iktidara gelecek çoğunluğu elde edecektir. Yarın bir seçim doğrultusunda, Türkiye’de en hazır teşkilatta Kocaeli olacaktır.” Bakan Işık’ın konuşmasından sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826