CEYHAN MUHALEFETE MEYDAN OKUDU
 Sabah saatlerinde yaptıkları toplantıda Gebze’de ilçe başkanları ile bir araya gelip miting ve seçim çalışmalarını görüştüklerini belirten AK Parti İl Başkanı Ceyhan, “Gebze’nin gördüğü coşkulu ve kalabalık güzel bir organizasyonla miting yaptık. Miting de emeği geçen Komisyon Başkanı Mustafa Kocaman, Komisyon üyelerine, İlçe Başkanlarına ve tüm teşkilat mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.


Miting öncesi, “Gebze’de 13 yıl önceki mitingi aratmayacağız” sözünü yerine getirdiklerini belirten Ceyhan, Başbakanın mitingden çok memnun kaldığını belirtip teşkilatlara ve mitinge katılanlara teşekkür ettiğini söyledi. Ceyhan, CHP ve MHP’lilerin mitingle ilgili eleştirilerine şöyle cevap verdi; “Gebze Kent Meydanı emniyet kayıtlarına göre kapılardan giren 60 bin kişi girdi; alana giremeyenlerle birlikte hedeflediğimiz sayıya ulaştık. Başka partiler coşku ve kalabalık olarak miting yapmaya cesaret bile edemiyorlar.  Cesaretleri varsa, Perşembe Pazarı ve Kent Meydanı hazır. CHP ve MHP’liler ile diğer siyasi partilerin bu kentte miting yapma cesaretleri yok.

İl Başkanları kendilerinin yapamamaları üzüntüsü içinde bizim mitingimize takip etmeleri beni mutlu etti. İsterlerse miting alanlarına kendilerini davet ederiz.  MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’nün, kalabalığın polisten ibaret olduğunu, küçük düşürmeye çalışmasının bizim nezdimizde itibarı yoktur. Aydın Bey, aynı alanda miting yapsın, bizim alanımızda kaç polis varsa o sayıda biz onlara katkı yapalım, sizde Gebze’de miting yapın. Gelin Kent Meydanı’nda miting yapalım da sizi görelim. Binlerce insan taşımamıza rağmen, vatandaşları trafik açısından sıkıntı yaşatmadık. İlçelerimizden katılım sağladığımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. Katılanların yüzde 70’i bölgeden, kalan kısmı diğer ilçelerimizden miting alanına taşıdık.”
Darıca’da partilerine katılımlarla ilgili değerlendirme yapan AK Parti İl Başkanı Ceyhan, “Darıca’da 200 gencin partimize katıldı, gerekli çalışmayı yaptıktan sonra katılımını kabullendik. Bu partiye hizmet etmek isteyenler içinde sıkıntısı olmayanları partimize kabul ediyoruz. Siyasete nezaket koyalım, hukuka riayet edelim. Davamıza güç katacaklarına inanıyoruz. Büyük aile onları kuşatıyor.” şeklinde konuştu. 


Seçime son 10 gün kaldığını belirten Ceyhan, “SKM çalışmalarımız devam ediyor. Üyesinden İl Başkanına kadar sokaklarda kapı kapı geziyor, broşür dağıtıyor. Halkımızın teveccühünü görüyoruz. Hedefimiz 7’nci milletvekilini geri almaktır, bunun bıçak sırtı olduğunu görüyoruz. Seçimlerde sandık güvenliği için eğitimlerimiz devam ediyor. Sandığa namusumuz gibi sahipleniyoruz, diğer partilerin de sahip çıkmasını bekliyoruz.” dedi.


SP, BBP ve DSP, yüzde 10 barajı için Anayasa Mahkemesine başvuru yatığını ancak, mahkememin başvuruyu kabul etmediğini belirten Civelek, “Her partinin söylediğinin yapılabilir ve hukuki olması gerekir. Milletvekili olmak için tek şart vardır. Yasama organının aldığı karar gereği yüzde 10 baraj vardır. Bağımsız olarak giren şahıs yeterli oyu alırsa milletvekili seçilir. Bunun başka bir yolu yoktur. Seçmene yönelik stratejik bir yoldur. AK Parti önüne akışı kesmek istiyorlar. Hukuken böyle bir uygulama yoktur. Seçmene doğrusunu söylemek gerekir.” dedi.
Kandıra İlçe Başkanı ile Kandıra Devlet Hastanesi’nde bir doktor arasında yaşanan olayla ilgili şunları söyledi, “Kandıra İlçe Başkanımız ailesi için hastaneye gitmiş, doktorla bir tartışma yaşanmış. Hasta yakını, doktor arasındaki bir münasebet olmuştur. Doktor, yerinin değiştirilmesi isteseydi, biz yardımcı olurduk. Böyle bir olayda istifa etmesini doğru bulmuyoruz. İstifa değil, çözüm yöntemine odaklanması gerekirdi. Üzüldük, takdir kendisinindir. İşi şirazesinden çıkarması doğru değil.”
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817