Ceza Yağdı
Edinilen bilgilere ve iddialara göre; İSU'da kamyon şoförü olarak çalışan Mehmet Kaplan ile ev hanımı Yüksel Kaplan'ın 4 çocuğundan biri olan Fatih Kaplan (26), 09 Nisan 2012 tarihinde,  Turan Güneş Caddesi üzerinde, Kocaeli’ne gelen inşaat işçileri Mert Ali Şahin, Selahattin Yıldırım, Mehmet Kör ve Ahmet Gözükara ile tartışmış, tartışma sırasında bıçaklanarak öldürüldü.  Olayda yanında bulunan kuzeni ise ağır yaralandı. Olay sonrası gözaltına alınan ve tutuklanan 4  zanlının davasında dün karar çıktı.
 
SAVUNMA SORULDU
 
Küfür yüzünden çıktığı iddia edilen kavga ve sonrasında yaşanan cinayetin davasına Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam olundu.  Davaya tutuklu 4 sanık ile vukatları Nazmi Küçükosmanoğlu, Doğan Şimşek, Vecdi Koşumcu, Hüseyin Akbaş’la,  öldürülen Fatih Kaplan’ın babası Mehmet Kaplan, olayda yaralanan Hüseyin Karamak ve avukatları Mehmet Gül katıldı.  Delilerin toplandığı davada mahkeme sanık avukatından son savunmasını sordu. 
 
KORUNMAK VE KURTULMAK İÇİN
 
Sanık avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu daha önce yaptığı savunmaları tekrarlayıp, hazırladığı  yazılı savunmayı okuyarak, olayda  müvekkili ve arkadaşlarının  başka bir ilden gelip hemen inşaatta çalışmaya başladığını, akşam üstü işten çıktıklarında temizlik malzemesi almak için yer aradıklarını, bu esnada bazı şahısların kendilerine küfür ettiğini, ancak onların üzerine alınmadığını,  kaybolmamak için geri döndüklerinde ise aynı şahıslar tarafından saldırıya uğradıklarını, çok sayıda kişinin kendilerine saldırdığını, korunmak ve kurtulmak için bıcağı gelişi güzel salladığını ifade ederek olayın öncelikle nefsi müdafaa olarak değerlendirilmesi gerektiğini,  eğer mahkemenin görüşü farklı ise tahrik unsurlarının gözetilerek karar verilmesini talep etti. Diğer tutuklu sanık avukatları da müvekkillerinin olaya karıştıklarını ancak yardımda bulunmadıklarını ani gelişen bir olay olduğunu söylediler. Tutuklu sanıklarda aynı yönde ifade verdi. 
 
AYRI AYRI CEZA ALDILAR
 
Mahkeme heyeti verdiği kısa bir ara sonrasında kararını açıkladı. Mahkeme heyeti Mert Ali Şahin’e tahrik altında kasten öldürmek suçundan 15 yıl, öldürmeye teşebbüs suçundan 7 yıl 6 ay olmak üzere toplam 22 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Diğer sanıklar Selahattin Yıldırım, Mehmet Kör ve Ahmet Gözükara’ya ise adam öldürmeye teşebbüs suçundan 7 yıl 6 ay öldürme ve yaralama olayına yardımdan 3 er yıl 9 ar ay hapis cezası olma üzere ayrı ayrı toplam 11 yıl 3 ay hapis cezası verdi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817