CEZAYİR’DEN TÜKSİAD’A YATIRIM DAVETİ


Yaptığı çalışmalarda adından söz ettirmeye devam eden Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜKSİAD), yabancı ülkelerinde dikkatini çekmeye başladı. Genel merkezi ekonomin kalbi Gebze’de bulunan, 19 Karadeniz ili ve Karadeniz’e kıyısı olan 12 ülkeye hitap eden TÜKSİAD yabancı ülkelerinde radarına girdi.

CEZAYİR’DE 100 YILLIK İŞ VAR
Cezayir’li işadamı Abdul Vahap, bu ülkede 18 yıldır ticaret yapan Nurullah Dursun ve Adem Öztürk ile birlikte Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği’ni ziyaret etti.  Genel Başkanı Gültekin Şenel ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılan Cezayirli işadamı Abdul Vahap, Cezayir’de mobilya ve vernik üzerine ticaret  yaptığını,  Avrupa ile ticarette sıkıntı yaşadıklarını ve 12 yıldır Türkiye ile ticaret yaptığını ve çok para kazandığını, gelecekte güzel şeylerin olacağı Cezayir’de 100 yıllık iş imkanı olduğunu ifade ederek, TÜKSİAD üyelerine bu ülkede yatırım yapmaya davet etti.

ÖNCE BÜRO, SONRA ÜRETİM
TÜKSİAD’da bulunmaktan ve Türkiye ile ticaret yapmaktan son derece memnun olduğunu anlatan Abdul Vahap,” Cezayir’de önce büro açın. Talebe göre sonra üretim yapın” çağrısında bulundu.

CEZAYİR’E DAVET
Aslen Türk olan ve 18 yıldır Cezayir’de ticaret yapan Nurullah Dursun ise, TÜKSİAD yönetimini Cezayir’i gezmeye ve tanımaya davet etti. Cezayir’in küçük işletmelere ihtiyacı olan bir ülke olduğunu vurgulayan Dursun, Cezayir’in 200 milyar dolarla dünyanın en zengin rezervli bir ülkesinden biri olduğunu kaydetti. Kira ve Emlak’ın pahalı olduğunu ifade eden Dursun, bu ülkede yatırım yapanlara 5 yıl gümrük muafiyet olduğunu, Cezayir’in yıllık ithalatının 50 milyar dolar olduğunu sözlerine ekledi.

400 YIL ÖNCESİ GİBİ GÖRÜYORUZ
TÜKSİAD Genel Başkanı Gültekin Şenel ise, Cezayir’li işadamlarını ağırlamaktan  duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, Cezayir’e 400 yıl öncesi gibi gördüklerini, Osmanlı’dan sonra bu ülkeye uygulanan soykırımı kabul etmediklerini söyledi.400 yıl süren İslam kardeşliğinin devam etmesini dileyenin Şenel, bu ülkeye ile ticaret hacmini geliştirmek için TÜRKSAD’a düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirterek, Cezayir’in iyi bir Pazar olduğunu kaydetti.

İLK YURTDIŞI GEZİSİ CEZAYİR’E
TÜKSİAD’ın ilk yurt dışı gezisini Cezayir’e yapacağını açıklayan Gültekin Şenel,” Orada sizin gibi dostumuz var. Hiç yabancılık çekmeyeceğiz. Bu ülkede temsilcilik bile açmayı düşünürüz. Her türlü iş ve güç birliği yapmaya hazırız. Sizleri sanayinin kalbi Gebze’de ağırlamaktan çok memnun olduk. İki ülke arasında ticaret hacminin gelişmesi, 400 yıl önce başlayan kardeşliğin devam etmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817