banner2779
banner2752
banner2750

CHP İSMİ ÖNDE
 CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, gündeme dair bazı değerlendirmelerde bulundu. Öncelikle 15 günlük Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ziyaretlerinin içeriğini anlatan Kaplan, çözüm süreciyle ilgili bölgedeki sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyledi. 

EKSİĞİMİZ VAR MI? 
Amaçlarının bu ziyaretleri oya çevirmek olmadığını belirten Kaplan, “Zaten kısa vadede böyle bir hedef olamaz. Fakat Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, orada yeteri kadar destek alamadığımızı ve eksiklerimizi araştırmamız gerektiğini belirtti. Çünkü Türkiye partisiyseniz ülkenizin her yerinden destek almak durumundasınız. Biz de bunu sağlamak için çalışıyoruz” dedi. 
 
ÖNERİLERİMİZ VAR 
Amaçlarının tüm etnik ve mezhepsel yapıların Türkiye’de kardeşçe yaşaması olduğunu kaydeden Kaplan, “Bu şekilde ayrılıkçı yapıların tasfiye edileceğine inanıyoruz. Bizim amacımız sadece bir bölge değil, demokrasinin kurumsallaşması” dedi. Demokrasi için iktidara öneriler sunduklarını kaydeden Kaplan, “Örneğin barajın düşürülmesi; örneğin özel yetkili mahkemelerin kaldırılması; örneğin yer isimlerinin iade edilmesi” dedi.   
 
CHP İSMİ ÖNDE 
Parti gündemine de değinen Kaplan, “Kocaeli’de adaylık süreci çok güzel gidiyor. Bazı partililerimizde kaygı olabilir. Fakat süreç şekillenince bu kaygılar gidecek. Biz milletvekilleri olarak üye iradesine güveniyoruz. Kesinlikle örgütün önüne geçmek gibi bir düşüncemiz yok. Daha önce siyaset kişiler üzerinden yapılıyordu. Onların isimleri partinin üzerindeydi. Şimdi CHP adı önde” dedi. 
 
DEĞİŞİM ÖNEMLİ 
CHP’nin Kocaeli’de bir dönem güç kaybetmesinin nedeninin kişilerin ön plana çıkması olduğunu kaydeden Kaplan, “AKP’nin güçlenmesinde de CHP’nin sorumluluğu var” dedi. Kaplan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişimi öngören yenilikçi anlayışının Kacaeli’ye de yansıdığını kaydederek, “İsteğimiz bu devam etmesi ve CHP’nin kurumsallaşması” diye konuştu. 
 
SANDIKTAN ÇIKSIN 
Kendisinin de değişim ve örgütün ön  planda olmasından yana olduğunu ifade eden Kaplan, Bu çerçevede herkesin aday olma hakkı var. Biz örgütü öne çıkartırken, siyasi büyüklerimize ‘aday olmayın’ deme hakkımız yok. Hiçbir kimseye ‘sen dur’ diyemeyiz. Sandıktan çıkan herkesin başımızın üzerinde yeri var” dedi. 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751