CHP Kocaeli Milletvekili Güneş:
CHP Milletvekili ve Parti Meclis (PM) Üyesi Hurşit Güneş, CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’nın CHP’liler için ‘Siz BAAS’çısınız’ sözlerini sert bir dille eleştirerek bu başbakanın bu söylemini doğru bulmadıklarını söyledi. Basın açıklamasında Hatay Apaydın’daki Suriyelilerin kaldığı kampa değinerek başlayan ve bu konuda hükümetin tutumunu sert bir dille eleştiren Güneş, bu kampın ne fiili, ne hukuki ve ne de Türkiye’nin dış politikasıyla bağdaşmadığını ifade etti.

‘KOMŞU ÜLKELERELE İLİŞKİLERİMİZ GERGİN’

Hedefindeki AK Parti hükümetine eleştiri okların yönelten Güneş, hükümetin Suriye’deki muhaliflere silah ve lojistik desteği verdiğinin günlerce batı basınında yer aldığını da söyledi. Bu kampın suç oluşturduğunu ve Türkiye’nin bu yanlışından vazgeçmesi gerektiğinin altını çizen Güneş, CHP olarak tüm Ortadoğu ülkelerine demokrasinin ve barışın egemen olmasını istediklerini söyledi. Özellikle AK Parti hükümetinin 2008’den bu yana Suriye ile olan ilişkilerini değiştirdiğini ve bu konuda politika değişikliğine gittiğini ifade eden Güneş, sadece bu ülkeyle değil İran ve Irak ile de ilişkilerinin gergin olduğunu söyledi.

‘SURİYE LİDERİ İLE TATİLE GİDENBAŞBAKANDIR’

Başbakanın bu konuda CHP’yi acımasızca eleştirdiğini ve buna sessiz kalamayacaklarını belirten Güneş, “Suriye lideriyle tatile giden ve onu yere göğe sığdırmayan genel başkanımız  Kemal Kılıçdaroğlu değildi. Bunlarla tatile giden Başbakan sayın Recep Tayip Erdoğan’dır. Başbakanı bu konuda ciddiyete davet ediyorum. Bu üslup bir başbakana yakışmıyor” dedi. Hükümeti eleştirme konusunda hızını kesmeyen Güneş, BDP ile de kıyaslanmaktan rahatsız olduğunu ifade etti.

‘TERÖRE KARŞI KAZANILAN ZAFER NAMAZINI KILSIN’

Hükümetin 2009’da Habur sınır kapısında ülkeye giriş yapan bir grup PKK’lılara kırmızı halılar serdiğini de ifade eden Güneş, bizi eleştirenler bunları neden görmemezlikten geliyorlar dedi. Başbakanın ‘Suriye Şam’da namaz kılmak istiyorum’  sözlerini de hatırlatan Güneş, “Başbakan eğer zafer namazı kılmak istiyorsa, asıl namazı Kandilden ülkemizi tehdit eden terör örgütüne karşı kazanılan zafer nazmını kılmalıdır” diye konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817