CHP Kocaeli milletvekili Haydar Akar: “Terör AKP ile arttı“
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, terör olaylarıyla ilgili bir açıklama yaptı. AKP’nin terörü zirveye ulaştırdığını söyleyen Akar, “Son on yılda 850 güvenlik görevlimiz şehit olmuştur. AKP’nin demokratik açılım diye başlatmış olduğu Habur rezaletinden ve PKK ile görüşmeler yaptığı Oslo sürecinden bu yana ise 900 terör olayı meydana gelmiş 300’ün üzerinde şehit vermişiz, 550 güvenlik görevlimiz ise yaralanmıştır. Sadece son 3 ayda 80’nin üzerinde şehit vermiş olmamız AKP’nin terör konusunda ne kadar basiretsiz olduğunu ortaya koymaktadır. Bunun yanında PKK tarafından kaçırılan güvenlik ve kamu görevlilerinin de olması ve akıbetlerinin belirsizliği de bu konuda ki duyarsızlığın bir göstergesidir” dedi. 
 
SERT ELEŞTİRİLER
Kaçırılan devlet görevlileriyle ilgili İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e yönelttiği soru önergesinin ardından kaçırma olaylarının sürdüğüne dikkat çeken Akar, “Terörle mücadele ve Kürt meselesi konusunda siyasi irade, AKP hükümetinin elinde değildir. Doğru olan tek mutabakat ve çözüm zemini, TBMM çatısıdır. Bakın şehit cenazelerinde iktidarı ve muhalefetiyle herkes bir arada olabiliyor iken neden TBMM çatısı altında bu partiler bir araya gelip ortak bir akıl yolu ile sorunları çözmesinler. Biz CHP olarak gelin Meclis’te çözüm arayalım derken iktidar ve MHP bizi terör örgütünün peşine takılmakla suçlamış ve tenezzül edip meclise gelmemiş hatta Sayın Çelik ‘… bir kaç Mehmet öldü diye Meclise mi gideceğiz…’ diyecek kadar hadsizleşmiştir. Gaziantep’teki terör eyleminde Bakanlar ardı ardına açıklamalar yapıp efendim hızla bilgilere ulaşıyoruz araba Sakarya’dan çalınmış plakası değiştirilmiş çekici ile getirilip 5 dakika sonra patlatılmış diyerek emniyetin, istihbaratın hızla bilgilere ulaştığını anlatıyor. Peki, bu istihbarat araba çalındıktan sonra, plaka değiştirilirken hatta bu araç birkaç defa da trafik cezası alırken ve hatta bu cezalar aracın asıl sahibine gönderilirken yani plaka henüz değişmemişken, araç çekici ile getirilirken neden işlemedi patlamadan önce neden gerekli önlemler alınamadı” diye konuştu. 
 
GÖREV YAPMAMALIDIR
AKP ve MHP’ye çağrı yapan Akar, “Bir kez daha söylüyoruz, gelin Meclis’te bu sorunu çözelim, dokunulmazlıkları da bir an önce kürsü dokunulmazlığı dışında kaldıralım. Teröre destek verenin, terörün yanında duranın, teröristle sarmaş dolaş olanın, ‘…orada gerilla görevini yapıyordu…’ diyerek ülke içinde başka bir ülke olduğunu sıkılmadan utanmadan söyleyebilenin, yolsuzluk yapanın, vatandaşı soyanın milletvekili olmaya da hakkı olmamalıdır, parlamentoda görev yapamamalıdır” dedi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817