banner2779
banner2752
banner2750

CHP Körfez madende kalanlar İçin yürüdü
 CHP’nin Körfez’de düzenlediği Fener Alayına Ermenek’te madende mahsur kalan 18 kişi damgasını vurdu. Konuşmalarda 18 işçi anıldı ve daha sonra da kısa tereddütün ardından Cumhuriyet Bayramı ve mahsur kalan işçiler için meşaleler ve iki adet dev Türk Bayrağı eşliğinde yürümeye karar verildi.

CHP Körfez teşkilatı, İlçe Başkanı Tuğman Kayalı ve Belediye Meclis Üyeleri, yönetim kurulu ve üyeler ve vatandaşlarla birlikte Tütünçiftlik’te Deprem Anıtı önünde toplandı. Burada konuşma yapan İlçe Başkanı Tuğman Kayalı, yaşanan maden kazası nedeniyle görkemli bir kutlama yapamadıklarını belirterek, ‘’Özelleştirilmeyen, kamuya ait iş yerlerinde iş kazaları hemen hemen hiç olmuyor. Nedeni ise buralarda kurallara uyulması ve işverenin, tüm tedbirleri almasından kaynaklanıyor. Özel iş yerlerinde ise maliyetten kaçan iş verenin tedbir almaması sonucu bu tür kazalar sıkça yaşanıyor. Ermenek’te de işçilere madende yemek yedirilmesi sonucu bu olay yaşanmıştır’’ dedi.

Konuşmadan sonra 18 maden işçisi ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Yürüme konusunda kısa süren bi tereddütün ardından Cumhuriyet ve 18 maden işçisi için yürüme kararı alındı. Yaklaşık  bin kişi, Atatürk Posteri ve 2 dev Türk Bayrağı ile Tütünçiftlik ana cadde ve sokaklarında meşalelerle yürüdü. Yürüyüş sırasında marşlar okuyan, Cumhuriyet’e ait sloganlar atan kalabalığa, vatandaşlar da balkonlarından alkışlayarak destek verdiler.

Polis, her hangi bir tatsız girişim ihtimaline karşılık geniş güvenlik önlemi alırken, ana cadde girişleri de gurubun geçişi sırasında trafiğe kapatıldı. Tuğman Kayalı, aynı noktada biten ve yaklaşık 5 kilometre devam eden yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada katılanlara teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751