banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

CHP, Umutkent'i yargıya taşıyor
Bizim Kocaeli Gazetesi tarafından ortaya çıkarılan Umutkent Konutları`nın belediyenin bürokratlarına oldukça uygun ve bazı ayrıcalıklar tanınarak satılması tüm kentte büyük ses getirirken, konu siyasilerin de gündemlerini belirlemeye devam ediyor. Yaşanan konut sıkandalı ana muhalefet partisi CHP`in de gündemindeydi. CHP bir basın toplantısı düzenleyerek yaşanan durumun vehametine bir kez daha parmak bastı. İl binasında düzenlenen basın toplantısına il başkanı Yalçın Kuşkan, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Fahri Örengül, meclis üyeleri Ali Haymanalı,İzmit ilçe başkanı Selman Yıldırım ve diğer meclis üyeleri katıldı. 


BAŞKANIN KİMYASI BOZULDU
CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan belediyelerin bu şehirde yaptığı hatalı işlemlerin bir bir ortaya çıktığını söyledi. Umutkent`te yaşananlarla, Kocaeli`de yaşayanların geleceklerinin çalındığını ifade eden Kuşkan, “Belediye başkanının kimyası bozuldu. Daha önce taş ocağı konusunda uygun olmayan kelimeler kullanan başkan şimdi de Umutkent`i gündeme getiren basına karşı çirkin sözler sarf etti” dedi. 


DENETLENEMİYOR
Büyükşehir Belediye Meclisi 
CHP Grup Başkan Vekili Fahri Örengül Umutkent Konutları`nda yaşananlardan yola çıkararak Kent Konut`un denetlenemez karanlık bir yapı içinde olduğunu kaydetti. Belediyenin, Büyükşehir Belediye Meclisi`nden ziyade 6 şirket aracılığıyla yönetildiğini aktaran Örengül, “Meclis olarak bunları denetlemek istediğimizde, ‘bu şirketler özel yapıları olan şirketler, siz denetleyemezsiniz` diyorlar” diye konuştu. 


KENDİLERİNİ DENETLİYORLAR
Belediyenin 6 şirketinin yine Büyükşehir Belediyesi tarafından atanan kişilerce denetlendiğini söyleyen Örengül, “Belediye şirketleri, yine 
AKP`de daha önce görev yapan eski belediye başkanları ve meclis üyeleri tarafından denetleniyor. Bunların bazıları; İbrahim Karaosmanoğlu,Ömer Polat, Ergün Berdan, Doğan Erol, Hikmet Karaaslan, Zekariya Özak, Ercan Yazıcı, Habip Sarman, Veysel Özkaraaslan, Eşref Öner, Nilgün Yıldırım, Saadettin Özalay, Abdullah Köktürk, Ersin Yazıcı, Adnan Bilgiç, Gökmen Mengüç, İlhan Bayram tarafından denetleniyor” şeklinde konuştu. 


AKP`NİN FAKİRLERİ İÇİN KONUT! 
Belediyelerin lüks konut yapamayacağını aktaran Örengül, “Belediyeler lüks konut yapamazlar, ancak sosyal konut ve şehrin güzelleşmesi ve çağdaş bir estetiğe kavuşması için konut yaparlar. Kent Konut tarafından yapılan lüks konutlar, villa ve dubleks daireler 
AKP`nin fakirleri için yapılıyor! Yoksa fakir vatandaşın böyle daireleri almaya gücü yetmez. Kent Konut tarafından yapılan Tuana Evleri`nde daireler 300 bin liradan başlıyor” dedi.


ARSALAR UCUZA KAPATILDI
Kent Konut`un 2012 yılı bütçesinin 259 milyon lira olmasına dikkat çeken Örengül, “Kent Konut aldığı bu bütçeyi nereye harcıyor; artık yavaş yavaş ortaya çıkıyor. İZGAZ`ın satışından elde edilen para Kent Konut`a aktarıldı. Kent Konut, Erenler Cedit bölgesinde vatandaşa 3 kat imar verilirken arsaları toplandı. Daha sonra imar izni 12 kata çıkarıldı. Vatandaşın arsası 4 kat daha ucuza kapatıldı” ifadelerine yer verdi.


KAMU VİCDANINI SIZLATTI
Kent Konut`un çiftliğe döndüğüne dikkat çeken Örengül, “
İbrahim Karaosmanoğlu, Umutkent`te yapılanları savunarak ‘bir daha olsa yine yaparım` diyor. Üstelik olayı ortaya çıkaran basına ‘kahpe, ve it ürün kervan yürür` diyor. Kent Konut ve belediyenin diğer şirketleri için yargıyı harekete geçireceğiz. Kent Konut`un tüm faaliyetlerinde karanlıklar var. Kent Konut adeta çiftliğe döndü. Umutkent olayında ise kamu vicdanı sızladı” açıklamasında bulundu.


KAHPE ŞİİRİNE ŞİİRLİ KARŞILIK
Büyükşehir Belediye Başkanı 
İbrahim Karaosmanoğlu`nun ‘ey kahpe rüzgar nereden esersen es` şiirine karşılık Fahri Örengül,  Teyfik Fikret`in ‘Han-ı Yağma` adlı şiirinden şu bölümü okudu: “Satın efendiler satın bütün memleket sizin, haraç maraç satın, hem gerekmiyor izin mizin. Hemen satın düşünmeden haramını helalini, bu milletin malı deniz, kalın bir ense, şiş göbek, ne muhteşem olursunuz.” 


YOLSUZLUKLAR İMARDA 
Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Haymanalı da meclis gündemine getirilen 
Kartepe Maşukiye`deki konut ve ticaret imarlı alana otel yapılması, yolun imar durumunun değiştirilmesini değerlendirdi. Haymanalı, Kocaeli`de yapılan yolsuzlukların büyük bir bölümünün imar değişliklerinde yattığını söyledi. (bizimkocaeli.com)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826