CHP’de aday adayı bolluğu var
CHP İl yönetim Kurulu toplantısı önceki akşam parti binasında gerçekleştirildi. Aday adaylığı sürecinin başladığı CHP’de yaşanan süreç ile ilgili bilgi veren İl Başkanı Yalçın Kuşkan, partililerin ve çok sayıda vatandaşın CHP’de belediye başkanı ve belediye meclis üyesi olmak için partiye ilgi gösterdiklerini söyledi. aday adaylığı sürecinin uzatılması noktasında görüşlerin olduğunu ancak kendilerine gelen resmi bir genelge olmadığını belirten Kuşkan, 2 Eylül’e kadar sürecin uzatılma ihtimali olduğunu kaydetti. 
 
ADAY ADAYI SAYISI FAZLA
CHP’de müracaatların hızlandığını söyleyen Kuşkan, Dilovası dışında birçok ilçede birden fazla aday adayı olduğunu kaydetti. Dün Gebze’de 30 kişinin toplu bir şekilde belediye meclis üyeliği için başvurduğunu belirten Kuşkan, “İzmit’e 78 kişi belediye meclis üyeliği için başvuruda bulundu. Bu yoğun talep partimizin ve kentimizin iktidarın değişmesi noktasında önemli bir sinyaldir” dedi. 
 
GENELGE YOK
Erteleme ile ilgili şifahen bir bilgi olduğunu ve bunun Eylül ayının başına kadar uzayacağının söylendiğini belirten Kuşkan, “Net açıklama yapmak için genelge gelmesi gerekiyor. Tarafımıza bir genelge gelmedi. Genel merkez ve genel sekreterlikle yapılan görüşmelerde 2 Eylül’e kadar uzatılmanın söz konusu olacağı söylendi” dedi. Partililerin değerlendirmelerinin olabileceğini söyleyen Kuşkan, “Benim adaylıkla ilgili bir niyet ve talebimin olmadığını söyledim. Görevimin başındayım” dedi. 
 
HERKES ÖN SEÇİME GİRECEK
Başiskele’de Aysun Kılınç aday adaylığı için başvuruda bulanacağını söyleyen Kuşkan, tek aday adayı olması nedeni ile ilçe örgütü çalışmasını yapıp adayını açıklayacağını belirtti. Birçok ilçede birden fazla aday adayı olduğunu söyleyen Kuşkan, “CHP 90 yıllık bir parti. Başka bir ülkede bunun örneğine rastlayamazsınız. Köklü bir partiye elbette müracaatlar fazla olacaktır. CHP’ye aday adayı olmak bir vizyon gerektirir, dünya görüşü gerektirir” dedi. Kadın aday adaylarının da tüm aday adayları gibi ön seçime gireceklerini söyleyen Kuşkan, “Bizde AKP gibi teba zihniyeti yoktur. Ön seçim yapacağız, yapılmayan yerler de ise eğilim yoklaması yapılacaktır” dedi 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817