CHP'li Örengül: “Büyükşehir İflas Etmiş!“
 Koçakelçi Ailesi`nin işlettiği 7 katlı otoparkı 25 milyona, Belde A.Ş. tarafından işletilen Metropol İşhanı`ndaki otoparkı 11 milyon 500 bin TL`ye satışa çıkartan Büyükşehir Belediyesi`ni eleştiri yağmuruna tutan CHP grup başkan vekili Fahri Örengül, duruma tepki gösterdi. Örengül, “Belediye yeni yerler yapacağına eski yerleri satıyor. AKP`li Büyüşehir Belediyesi kalıcı olarak ne kazandırdı ki, var olan değerleri satıyor” diyerek hesap sordu.
 
KENT TRAFİĞİNE İHANET      
Otoparkların satılması kent trafiğine ihanet olduğunu söyleyen Örengül, her türlü karşı çıkmalara ve tepkilere rağmen Büyükşehir yönetiminin otoparkları satışa çıkartığını söyledi. Örengül, “Mevcut bir otoparkı sattığınızda elde edilecek geliri başka hizmet alanlarında kullanamazsınız. Bu yasada mevcuttur. Bu para ile ancak başka yeni otoparklar yaparsınız. Büyükşehir Belediyesi, bütün kanunları çiğneyerek iki otoparkta ele edilecek geliri hangi amaca kullanacak bilmek istiyoruz” dedi.
 
SATIŞA KARŞI ÇIKTIK   
Satış ihalesinde iki otoparka taliplinin çıkmaması ve otoparkların satılmamasının sevindirici olduğunu söyleyen Örengül, “Biz, CHP grubu olarak otoparkların satılmasının yanlış olduğunu meclis toplantılarında söyledi, satışa karşı çıktığımızı ortaya koyduk. Ancak, mecliste sayısal çoğunluğu elinde bulunduran AKP yönetimi satılması yönünde karar verdi. İki otoparkın elde kalması, satılmaması bizleri sevindirmiştir. Umarım daha sonra yapılacak ihalelelerde de otoparklar satılmayacaktır” ifadesini kullandı.
 
HALK DUYARLI OLMALIDIR   
Büyükşehir Belediyesi`nin kentin değerleriyle istediği gibi oynadığını belirten Örengül, güçlerini bu kadar hoyratça harcayan bir anlayışa halkın karşı çıkması gerektiğini söyledi. Örengül, “Bu şehre ne kazandırdınız, İzgaz dahil her şeyi satıyorsunuz. Diğer satışlar da gündemde. Halk, bu konulara duyarlı olmalı, tepki göstermeli. Halkın temiz duygularını istismar ederek, anlayışlarına dönük halkı kandıran istediklerini yapmalarına bu halk izin vermemelidir” şeklinde konuştu.
 
BÜYÜKŞEHİR İFLAS ETMİŞTİR
CHP döneminde Yuvacık Barajı, İZGAZ, SDKM, Buz Paten Sahası, İZAYDAŞ gibi çok önemli eserler kente kazandırıldığını hatırladın Örengül, “AKP`nin 2004 yılından bu yana ne yaptı sormak istiyorm? Tamam bazı çevre düzenlemeleri, yeni yeşel alanlar yaratıldı. Buna karşı değiliz. Ancak, kente kazandırdıkları önemli eserler yoktur. Görevde oldukları sürede Büyükşehir Belediyesi`ne 10 Milyar dolar para gelmiştir. Büyükşehir Belediyesi`nin AKP kadrosu, para ve üretim potansiyeli bakımından iflas etti. Büyükşehir, bu konuda çok başarısızdır” ifadesini kullandı.  (bizimkocaeli)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817