CHP’Lİ VEKİLDEN İLGİNÇ İDDİA
 Milletvekili Öğüt, CHP Gebze ilçe Başkanı Sedat Tatar ve Gebze Belediye Meclis üyeleriyle birlikte bugün öğleden sonra bölgedeki en büyük Gebze'deki kurbanlık hayvan pazarını ziyaret etti. Millitvekili Öğüt, burada bulunanlarla İslami usullere göre nasıl kurban kesildiğini uygulamalı olarak gösterdikten sonra "Domuz yağı ve sakatatından yapılan yemle beslenen ithal hayvan etini yemeyelim. İnancımıza göre sağlıklı yerli hayvan eti yiyelim köylümüze destek verelim" diyerek kampanya başlattığını duyurdu. Ensar Öğüt açıklamasında şunları söyledi 

"'Vatandaşlarımı uyarmak açısından bir kampanya başlatıyorum. Dışarıdan ithal et ve ithal hayvan getirilmesin. Çünkü ithal hayvan getirirken, dışarıda malesef domuz yağı ve domuz sakatı ile yapılan yemlerle beslenen hayvanlar getiriliyor. Biz Müslüman bir ülkeyiz. Bizim ülkemizde bunu reddiyor ve kabul etmiyoruz. Dikkat edin dışarıdan gelen hayvanların eti kokar. Dışarıdan gelen gemiler limana yanaştığı zaman bütün şehir kokar. Çünkü domuz yağı ve domuz sakatatı olduğu için. Bir kampanya başlatıyorum ve bir milyon broşür basarak tüm Türkiye'ye dağatacağız ." 

Öğüt, Kocaeli ve Gebze'yi Pilot bölge seçtiklerini de belirttiği açıklamasında, şöyle devam etti 

"Diyoruz ki domuz yağı ve sakatatından yapılan yemle beslenen ithal hayvan etini yemeyelim. İnancımıza göre sağlıklı yerli hayvan eti yiyelim, köylümüze destek verelim. Bu kampanyaya herkes katılsın diyorum. Bugün ithal yok ama sayın Tarım Bakanı bir açıklama yaptı. 'Brezilyadan ithal et ve ithal hayvan getirebilirim' diyor. Bu nedemektir? Ocak ayında Türkiye'ye ithal et, ithal hayvan getirilecektir. Türkiye'ye ithal et,Hayvan getirilmesin bizim yerli hayvanlarımızı alsınlar. Bütün Türkiye'de yetiştirilen köylerimizdeki hayvanları alsınlar. Bugün görüyorsunuz Türkiye'de hayvan eksikliği yok. Yeter ki Tarım Bakanı ve Başbakan destek versin, kredi versin köylümüz en iyi şekilde hayvan yetiştirecek ve sağlıklı et tüketicilerimize yedireceğiz. Bu kampanyaya bu gün buradan start veriyorum."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817