CHP’liler Barış için yürüdü
CHP İl Yönetimi, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle  İnsan Hakları Parkı’nda bir araya geldi. Yürüyerek ve slogan atarak Atatürk Heykeli’ne kadar yürüyen CHP’liler “Kahrolsun ABD işbirlikçi AKP, faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı. İl Başkanı Yalçın Kuşkan, İzmit İlçe başkanı Selman Yıldırım, Kartepe İlçe Başkanı Bülent Sarı, eski milletvekili Hikmet Erenkaya, il ve ilçe kadın kolları ile gençlik kollarının katıldığı yürüyüşe yaklaşık 300 kişi katıldı. Kadın kolları genel merkezinin isteği doğrultusunda kadınlar siyah giyerken ellerindeki karanfilleri yoldan geçen vatandaşlara verdi. Atatürk heykelinde il başkanı Yalçın Kuşkan’ın basın açıklamasını okuyan İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Özen, Suriye konusuna değindi.

BARIŞ İSTİYORUZ

İnsanlığın savaş değil, barış içinde yaşamak istediğini söyleyen Özen, “Ne yazık ki barışçıl insanlar 30 yıldır çatışma ortamında bu günü kutlamak zorunda kalıyor. Sinsi ve kanlı süreçler on binlerce insanımızı katletti, ağlattı, göç ettirdi. AKP ülkemizi gün ve gün uçuruma sürüklüyor. Ortadoğu’nun barışçıl geleceğini zehirlemekte, hakların demokrasi mücadelesini darbelemekte ve Kürt sorunun çıkmazı derinleşmektedir. Bugün her türlü işgalci saldırının adı sivil halkın korunması demokrasi ve özgürlük olarak pazarlanmaktadır. Bu senaryolara hiç de yabancı değiliz. Dün Irak’a özgürleştirmek için giren, iki milyon Müslüman’ı katleden, Libya’yı yağmalayan başta BD ve işbirlikçileri şimdi de Suriye için pazarlık yapıyor. İşgalci güçler enerji kaynaklarını kontrol altına almak için çalışırken AKP sayesinde Suriye ile kardeş ilişkilerimiz kaosa sürüklenmektedir. Yıllarda Irak’ta yaşananları seyreden BOP eş başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’deki Müslüman kardeşlerimizi savunuyormuş gibi savaş çığlıkları atıyor. Oysa biz Atatürk’ün dediği gibi “Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesini benimsemiş bir ülkeyiz. CHP olarak her türlü sömürünün karşısında ve barışın yanındayız” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817