banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

CHP'liler kafaları fena karıştırdı!



Körfez Belediyesinin CHP'li üyeleri yine çark etti. Meclis Üyeleri belediyeye bağlı olarak kurulan Körpaş Şirketine baştan beri  karşı çıkmışlardı. Geçtiğimiz ay ki mecliste ne olduysa, CHP Grubunun en etkili meclis üyesi Zeynel Sarıkaya, meclis oturumunun bitmesine çok az bir süre kala söz isteyerek, Başkan Pehlivan'a bu şirket madem kuruldu bari meclisten geçirelim de resmiyet kazansın şeklinde konuşarak bir önerge vermişti.


Başkan Pehlivan önerge üzerine '' Kanunda Başkanın yetkisiyle şirket kurulabilir diyor, ama madem siz meclistende geçsin diyorsunuz hadi sizi kırmayayım ''diyerek Zeynel Sarıkaya'nın verdiği önergeyi meclise oylatıp kabul ettirmişti.

CHP ,SARIKAYA'YI İHRAÇ MI EDECEK?


Ne olduysa bundan sonra oldu. CHP'nin diğer üyeleri böyle bir gurup kararı olmadığını , Sarıkayanın bu önergeyi kafasına göre verdiğini söylemişlerdi. Daha sonraki günlerde de kamuoyunda çıkan haberlerde Zeynel Sarıkaya'nın ticari olarak sıkıntılar yaşadığı, Başkan Pehlivan'ında bu sıkıntıları aşmada yardımcı olduğu için Sarıkaya'nın böyle bir önerge verdiği haberleri çıkmıştı.


Kamuoyundan gelen şiddetli tepkiler üzerine CHP'li meclis üyeleri bu ay ki meclis topantısında ''O bir spontane gelişmeydi'' diyerek kararda tadilat yapılması için bir önerge daha verdiler.

Olay adam Zeynel Sarıkaya muhtemelen oluşabilecek tepkiler yüzünden Meclis toplantısına gelmezken, kamuoyu Zeynel Sarıkaya'dan açıklama yapmasını istedi.
 

Kamuoyunun Zeynel Sarıkaya'dan beklediği açıklama gelmezken, açıklama Meclis üyesi Tuğman Kayalı'dan geldi. Körfez'de yayın yapan Belirtiyorum Haber sitesine Özel bir açıklama yapan Kayalı,


''Körpaş’ın kuruluşunun yasa dışı olduğu şeklindeki görüşümüz devam etmektedir. 04.12.2012 tarihinde yapılan meclis toplantısında maddeler görüşülürken memur kadro değişikliği maddesinde söz alan arkadaşımız Körpaş konusuna değinmiş meclisten geçmesi gerektiği konusunun altını çizmiştir.  Sözlü olarak karşılıklı yapılan konuşmalar sonucunda sanki ortada bir önerge var ve oylanıyor havası yaratılmıştır.''diyerek kamuoyunu bir kere daha şoke etti.



CHP'Lİ MUSA DERE NEDEN DENETİM YAPMAK İSTEMİYOR?


CHP Meclis Üyesi Tuğman Kayalı meclisin gizli oylamayla denetim komisyonuna seçtiği arkadaşları Musa Dere için ''Tüm CHP üyeleri gibi Musa Dere arkadaşımız da bu görevi yapabilecek yetenek ve bilinçtedir.

demesine rağmen Meclis üyesi Musa Dere'nin bu görevi neden yapmak istemediğine açıklama getirmedi. Kamuoyunda Zeynel Sarıkaya'nın önümüzdeki günlerde partiden ihraç edileceği konuşulurken,


Kayalı'nın yaptığı tuhaf açıklamalarını virgülüne, noktasına dokunmadan aynen yansıtıyor, takdiri siz kamuoyuna bırakıyoruz. Ayrıca Olay adam Zeynel Sarıkaya'dan da verdiği önerge hakkında kamuoyu  olarak bir açıklama bekliyoruz.

Kayalı'nın, Kamuoyunun gözünün önünde olan bu gelişmeleri neden inkar yoluna gittiğini de ayrıca merak ediyoruz.

Tüm Kocaeli Kamuoyu olay hakkında açıklama beklerken, Kayalı'nın neden özel bir açıklama yaptığı da ayrıca merak konusu.


İŞTE TUĞMAN KAYALI'NIN YAPTIĞI İLGİNÇ SAVUNMA!!!

“Kamuoyuna duyuru

Körfez Belediye Meclisinin yeni salonunda 04.01.2013 tarihinde yapılan ilk toplantısında maalesef siyasi nezaketsizlikle karşı karşıya kalınmıştır.

Körfez Belediye si basına gönderdiği yazıda CHP nin Körpaş konusunda kendi önerisini reddettiği konusu saptırma ve gerçeklikten uzaktır.

Körpaş’ın kuruluşunun yasa dışı olduğu şeklindeki görüşümüz devam etmektedir. 04.12.2012 tarihinde yapılan meclis toplantısında maddeler görüşülürken memur kadro değişikliği maddesinde söz alan arkadaşımız Körpaş konusuna değinmiş meclisten geçmesi gerektiği konusunun altını çizmiştir.  Sözlü olarak karşılıklı yapılan konuşmalar sonucunda sanki ortada bir önerge var ve oylanıyor havası yaratılmıştır.

Körpaş daha önce basında da  yer aldığı gibi 5 vatandaş tarafından kurulmuş ve meclisin hiç çalışması olmadan (komisyonlarda görüşülüp şirketin durumu incelenmeden) belediye nin aktiflerinde yer almıştır. Gazetelerde yer alan belediye başkanının hibe alma şartı ticaret sicil gazetesi ile çelişmektedir.

Bu nedenlerle, böyle bir meclis kararının yasal olamayacağından oylarımızın hayır olarak kayıtlara geçirilmesini belirttik.

Denetleme kurulu seçimi ise tam bir nezaketsizlik ve siyasi ahlaksızlıktır.

5393 sayılı belediye yasasının 25. Maddesi denetim komisyonunu nasıl oluştuğunu belirtmektedir. Toplam 5 olan sayının 4 tanesi AKP den 1 adedi de CHP den oluşmaktadır. CHP grubu Tayfun Balıkçı arkadaşımızı önermiştir. Ancak oylama sonucunda AKP nin daha önceden CHP nin adayını da belirleme gibi bir nezaketsizlik içinde olduğu tüm çıplaklığı ile görüldü.

Tüm CHP üyeleri gibi Musa Dere Arkadaşımız da bu görevi yapabilecek yetenek ve bilinçtedir. Ancak Tüm kurumları ele geçirme çabası içinde olan AKP nin CHP yi de ele geçirme planları boşa çıkacaktır. Arkadaşımız Akp oyununun farkına varmış ve aday olmadığını ve kendisine verilen oyların yok sayılmasını talep etmiştir.  Bu konuda yasalardaki tüm haklarımız kullanılacak denetimden kaçma girişimlerindeki AKP ye gerekli dersler  verilecektir'' dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Salih türkmen 11 yıl önce

ya yeter artık. konuştukça batıyorsunuz. yediniz bi nane susun bari. ihraç edin gitsin sarıkaya'yı. yanlış yapan cezasını çeksin

Avatar
Hasan Yılmaz 11 yıl önce

ya bu partinin ilçe başkanı il başkanı yok mu? nedir? bu rezalete niye müdahale etmiyorlar. bu parti bu kadar sahipspz mi?

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826