banner2779
banner2752
banner2750

ÇİFTÇİLER İSYAN ETTİ
Yaklaşık iki hafta önce yağan yağmurdan zarar gören Balabanlı kiraz üreticileri Kartepe Tarım İl ve İlçe Müdürlüğü’ne seslendi. Üreticiler Tarım Kredi Kooperatifi’nden borçlarının bir yıl ertelenmesini istedi.

CHP Kartepe İlçe Başkanı Bülent Sarı, İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Baş,Kartepe Derbent Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Veysel Karakadılar, Balaban Köyü Muhtarı Cumhur Karakadılar ile birlikte geçtiğimiz hafta yağan yağmurda zarar gören, kenarları çürüyen  kiraz üreticilerini ziyaret etti. 

BORÇLAR BİR YIL ERTELENSİN

Kiraz bahçelerinin geçtiğimiz hafta yağan yağmurda zarar gördüğünü ve pazarda satılamaz hale geldiğini ifade eden Erdal Baş, “Eşme, Maşukiye, Derbent, Avluburun, Şirin Sulhiye, Ketenciler köylerindeki kiraz bahçeleri yağmurdan zarar gördü. Çiftçilerimizin ilçe kredi kooperatifine olan borçlarını bir yıl ertelenmesini istiyoruz” dedi.

YAKLAŞIK 500 BİN LİRA ZARAR

Kartepe Derbent Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Veysel Karakadılar da bölgede bulunan 200’e yakın kiraz bahçesinin zarar gördüğünü söyledi. Kiraz üreticilerinin tarım kredi kooperatifine 500 bin liraya yakın borcu olduğunu aktaran Veysel Karakadırlar, borçlarının bir yıl ertelenmesini istedi. 

KİRAZLAR TOPLANAMAYACAK

Zarar gören üreticilerin ürünlerini pazarda satamayacaklarını söyleyen üretici Süleyman Arapoğlu, “Kirazları bahçelerden toplamayacağız. Bir yılımız heba oldu. Elimizden artık bir şey gelmez.  Zarar gören kirazlar ağaçlarda kuruyacak ve dökülmesini bekleyeceğiz” şeklinde konuştu.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751