Çiftçiler Tarım ve Hayvancık Fuarı’nı gezdi

 

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çeşitli çalışmalar yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  çiftçilerin modern yöntemler hakkında bilgilenmesi için de çeşitli uygulamalar yapıyor.  Bu amaçla Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği’nde görev yapan Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimleri Kocaeli’de çiftçilikle uğraşan 90 kişiyle birlikte Tekirdağ’daki Tarım ve Teknoloji Fuarı’nı ziyaret etti. Tarımdaki yeni gelişmeleri takip etmek amacıyla gerçekleşen ziyarette çiftçiler yeni yöntemler ve tarımda kullanılan modern makineleri görme fırsatı buldular.

 

SÖZLEŞMELİ ÇİFTÇİ MODELİ

Tarım Gıda ve Hayvancılık Yapan Çiftçilere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile (KGİOS) Civar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin talebi üzerine yapılan organizasyonda İzmit ve Kandıra köylerinden 90 çiftçi fuara götürüldü. Tekirdağ merkezli olarak çalışan Önder Çiftçi Projesi çiftçilere sözleşmeli üretim konusunda bilgi verdi. Son yıllarda üzerinde çalıştıkları sarıçiçekli yağlı tohumlar ( kanola, aspir, ayçiçeği vb. ) ile sözleşmeli üretim yapılırsa katkı sunacaklarını belirttiler. Ayrıca üretimde kullanılan yavaş salınımlı gübreler çiftçilerimize tanıtıldı.

 

GÜNEŞ ENERJİLİ SU POMPASI

Yıkanma yolu ile azotlu gübrelerin kayıplarını önlemek amacıyla yeni nesil azotlu gübreler çiftçilere gösterildi. Çiftçiler ayrıca basınçlı sulama sistemlerinde büyük sorun oluşturan enerji maliyetinin, yeni üretilen ve enerjisini güneşten sağlayan su pompaları uygulamalı olarak incelediler. Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli çiftçilerinin tarımdaki yeniliklerden haberdar olarak modern üretim teknikleri kullanabilmeleri için bu tür organizasyonlara devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817