ÇİN TÜRK KOBİ’LERİNE  KAPILARINI SONUNA KADAR AÇTI

  • DHGate.com online mağazacılık aracılığı ile ülkemizin dört bir yanında e-ticaret eğitimleri başlattı.
  • Türkiye’deki e-ticaret çalışmalarının yanında DHGate insan kaynağı ve yazılım konusunda da Türk KOBİ’lerine destek verecek.

Çin’in en büyük dijital ticaret merkezlerinden DHGATE.COM Macaristan ve ABD’den sonra Türkiye’de açtığı ofisinde tarihi İpekyolu ticaretini tekrar canlandırmak, daha geniş kitlelerin bu geleneksel ticaretten pay sahibi olabilmeleri amacıyla geniş bir e-ticaret eğitim seferberliği başlattı. İlki İstanbul’da gerçekleştirilen eğitim Kayseri, İzmir, Eskişehir, Bursa, Gaziantep ve Antalya’da devam edecek. Yıl sonuna kadar planlanan uygulamayla 1000’in üzerinde KOBİ ve öğrenciye e-ticaret konusunda eğitim verilmesi hedeflenmektedir.

Türkiye’nin Çin için çok önemli bir pazar olduğunu ve yatırımlarının sadece ticari değil iki ülke arasında kültürel ilişkilerinin gelişmesi noktasında da önemli bir misyona sahip olduğunu belirten DHGATE.com Türkiye Genel Müdürü Hou Yibing şunları söyledi:

“ DHGATE.com olarak dünya genelinde 7 dijital ticaret merkeze sahibiz ve 1,4 milyon satıcımızla, listelenmiş 40 milyon’dan fazla farklı ürünü satışa sunuyoruz. DHGate olarak bugüne kadar 230 ülkede, 1,4 Milyar parça ürünü sahipleriyle buluşturduk. Bu bağlamda Türk tüketicilerinin yanı sıra B2B yani üretici ve tedarikçilerinde bir araya geldiği global bir platform oluşturmayı hedefliyoruz.

Türkiye, KOBİ’leri ile dünyanın sayılı üretici ülkelerinin başındadır. Bizlerde bu üreticileri filtrelenmiş doğru firmalarla, doğru ve ihtiyaç sahibi tüketicilerle bir araya getireceğiz. Bunun yanı sıra yaptığımız eğitimlerde katılımcılara, inovatif ürünler neler, istatistik okuma, tüketici talep ve istekleri neler gibi konularda bilgi veriyoruz. Yıl sonuna kadar KOBİ’lerin yoğun olduğu illerde eğitimlerimizi yapacağız. Yılsonuna kadar hedefimiz üniversite, yerel yönetimler ve ticari STK’larla işbirliği yaparak binin üzerinde kişiye eğitim vermek. ”.

Türkiye’ye sadece ürün satmak amacıyla gelmediklerine de değinen Hou Yibing konuşmasını şöyle tamamladı;

“ Türkiye konumu itibariyle Avrupa, Afrika, Rusya ve Ortadoğu’nun tam merkezinde. Dolayısıyla Türkiye’yi gerek lojistik, gerekse üretim noktasında merkez yapma düşüncemiz var. Ayrıca e-ticaretin en önemli unsuru ticari yazılım ile ilgili de büyük yatırımlarımız olacak. Çin’de kullandığımız yazılımın özellikle batıya entegrasyonu çok zor ve pahalı bir yatırım. Bu yatırımı da hem Ar-Ge hem de insan kaynağı bakımından Türkiye’de yapmayı planlıyoruz. Yılsonuna kadar yaklaşık 1,5 milyon USD’lik bir yatırım planımız var.  2019 yılı itibariyle hem yazılım hem de insana yatırımlarımız büyük bir hızla, artarak devam edecektir. Aslında Türkiye’nin kuluçka merkezleri açısından da bir ilk yaşanacak. Adeta bir yazılım ihracatını Türk yatırımcılarla beraber bu topraklarda yeşerteceğiz. ”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817