banner2779
banner2752
banner2750

 Çınarlıdere’de Kur’an ziyafeti
 Çınarlıdere’de Kur’an ziyafeti

Çenedağ Yatılı Kız Kur’an Kursu tarafından düzenlenen 2013 yaz dönemi mezuniyet pikniği ve kapanış etkinliği, Çınarlıdere Mesire Alanı’nda gerçekleşti

Programa yoğun ilgi gösterildi

Yaz dönemi Kur’an Kurslarının eğitiminde sona gelinmesiyle birlikte birçok etkinlik organize ediliyor. Derince’de yer alan Çenedağ Yatılı Kız Kur’an Kursu da 2013 yaz dönemi mezuniyet pikniği ve kapanış etkinliği adı altında bir program organize etti. Çınarlıdere Mesire Alanı’nda gerçekleşen programa Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Başkan Yardımcısı Adnan Balcı, Derince İlçe Müftüsü Birol Nurlu, Çenedağ Yatılı Kız Kur’an Kursu Müdiresi Ayşe Kılıç, kurs hocaları, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri büyük ilgi gösterdi.

Çok faydalı bilgiler öğretiliyor’

Programda ilk konuşmayı yapan kurs müdiresi Ayşe Kılıç, Çenedağ Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek, yaz dönemini iyi değerlendirdiklerini söyledi. Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar ise yaptığı konuşmada, Derince Müftülüğü’nün çok önemli hizmetler yaptığını belirterek “ Kur'an Kurslarımız ve camilerimiz çocuklarımıza çok faydalı bilgiler öğretiyor. Biz de elimizden geldiğince müftülüğümüzün yanında yer almaya çalışıyoruz. Bu etkinlikte emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Yaz dönemi dolu dolu geçti’

İlçe Müftüsü Birol Nurlu konuşmasında, Derince’de yaz dönemi kurslarının heyecan içerisinde ve dolu dolu geçtiğini belirterek “Bu kursumuzdan bir hafız kızımız bizi Ankara’da yapılan hafızlık yarışmasında başarıyla temsil etti. Bu da bize gösteriyor ki Derince bu konuda çok iyi bir noktada.” dedi. Nurlu konuşmasının sonunda yaz döneminde özverili bir şekilde çalışan din görevlilerine, programın yapılmasında emeği geçenlere ve kendilerine her zaman destek olan Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar’a teşekkür etti.

87 öğrenci ve 9 öğretici

87 öğrenci ve 9 öğreticinin katılımıyla gerçekleşen 2013 yaz dönemi mezuniyet pikniği ve kapanış etkinliğinde program Kuran tilavetiyle başladı. Öğrenciler tarafından hazırlanan ilahiler, şiirler, naatlar ve piyes gösterilerinin yer aldığı program katılımcılara zaman zaman duygu dolu anlar yaşattı. Yaz dönemi boyunca gerçekleşen eğitim süresince çeşitli sureler ezberleyen öğrencilerin protokol tarafından ödüllendirildiği programda ayrıca tüm öğrencilere katılım belgesi takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751