banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Cinayet zanlısından kan donduran ifadeler
 İzmit Kandıra karayolunun Çayırköy mevkiinde 22 Ocak’ta öldürülerek, kimliğinin belirlenmemesi için de elleri bileklerinden baltayla kesilmiş halde bulunan Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili olarak aranan katil zanlısı Muhammet Yıldız ve kız arkadaşı Sertaç Özer geçtiğimiz günlerde jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucu Kayseri’de yakalanmıştı. Yargılanmak üzere getirildikten sonra jandarma karakolunda tamamlanan adli işlemlerinin ardından dün sabah saatlerinde güvenlik önlemleri eşliğinde Kocaeli Adliyesi’ne götürüldü.

 

Uyuşturucudan 5 bin TL alacağı vardı
Katil zanlısı Muhammet Yıldız’ın suçu kabul ederek cinayeti itiraf ederek cinayeti nasıl işlediğini de anlattığı öğrenildi. Yıldız’ın verdiği ifadeye göre; Muhammet Yıldız, Nuran Dutlu’ya uyuşturucu maddesi temin ediyordu ve bu uyuşturucu ticaretinden dolayı Dutlu’nun Muhammet Yıldız’a 5 Bin TL borcu vardı. Geçtiğimiz 21 Ocak tarihinde Muhammet Yıldız ve Nuran Dutlu Bursa Görükle’de karşılaştı ve Muhammet Nuran Dutlu’dan parasını istedi. Parası olmadığını söyleyen, ancak kısa sürede borcunu ödeyeceğini de taahhüt eden Dutlu ve Muhammet Yıldız beraber Yıldız’ın evine gitti.


Parayı vermeyince kavga ettiler
Burada da alkol ve uyuşturucu madde alan ikiliden Dutlu bir süre sonra sızdı ve Muhammet Yıldız Dutlu’nun çantasını karıştırmaya başladı. Alkol ve uyuşturucu alan Nuran Dutlu’nun sızmasını fırsat bilen Muhammet Yıldız karıştırdığı çantada Dutlu’ya ait banka hesap cüzdanını gördü. Hesap defterinde yeterli kadar para olduğunu gören Yıldız hemen Dutlu’yu uyandırdı ve kendisine neden yalan söylediğini sorarak Dutlu’dan borcunu istedi. Ancak Dutlu parayı vermeye razı olmadı ve Muhammet Yıldız ile kavga etmeye başladı.


Kapşonunun ipiyle boğarak öldürmüş
Kavga sırasında bir süre darp edilen Nuran Dutlu bağırarak yardım istedi. Cezaevi firari olduğu için, Dutlu’nun yardım çığlıklarının duyulacağından korkan Muhammet Yıldız önce elleriyle Dutlu’nun ağzını kapamaya çalıştı ancak başaramayınca Dutlu’yu öldürmeye karar verdi. Yakalanacağını düşünen Muhammet Yıldız, Nuran Dutlu’nun üzerinde bulunan kapüşonlu kıyafetinin ipini talihsiz kızın boynuna doladı. Yıldız, Dutlu’nun nefesi kesilene kadar boynuna doladığı ipi iyiden iyiye sıktı ve Nuran Dutlu’yu öldürdü.


Cesedi Bolu Dağı’na atacaktı
Bir süre evde ne yapacağını düşünen Muhammet Yıldız, kızın parmak izlerinden tanınmaması için ellerini kesti. Kestiği elleri önce kireçleyerek gömmek isteyen Yıldız, daha sonra elleri parçalayarak tuvalete attı ve sifonu çekti. Yıldız, önce kızın cesedini arabanın bagajına koyarak Bolu Dağı’na götürüp ıssız bir yere atmak istedi. Ancak Bolu’ya giderken trafik çevirmelerinden korkan Yıldız, yolda karar değiştirdi ve rotayı İzmit’e çevirdi. İzmit-Kandıra yolunda Nuran Dutlu’nun cansız bedenini Çayırköy mevkiinde boş tarlaya attı.


Adliyeye sevk edildiler
Kayseri’de yakalanan ve yargılanmak üzere İzmit’e götürülen Muhammet Yıldız ve sevgilisi Sertaç Özer, 2 gündür İzmit İlçe Jandarma Komutanlığı’nda tamamlanan işlemlerinin ardından önce sağlık kontrolüne, daha sonra da Kocaeli Adliyesi’ne götürüldü. Güvenlik gerekçesiyle zanlılar adliyeye arka kapıdan alındı. Zanlıların önce Cumhuriyet Savcısı’na ifade verecekleri, daha sonra ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826