ÇİN’DEN TÜKSİAD’A DAVET
 Kocaeli’nden önde gelen işadamları derneğinden olan TÜKSİAD’da yabancı ilgisi devam ediyor. İş gezisi için Türkiye’de bulunan Çin’in Crash bölgesinde 120 bin üyesi bulunan İşadamları Derneği başkanı Hong Yueping başkanlığındaki 4 kişilik heyet, Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği’ni ziyaret etti. TÜKSİAD Başkanı Nurettin Aslantürk, Başkanvekili İlyas Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Çin heyetine Türkiye ve Kocaeli bölgesi hakkında bilgiler verildi. Çinli işadamlarını ağırlamakta büyük mutluluk duyduğunu söyleyen  ve ülke ve bölge ekonomisi hakkında bilgililer veren TÜKSİAD Genel Başkanı Nurettin Aslantürk, Çin’li işadamlarının bölgeye yatırım yapmaları, iki ülke arasındaki ticaret hacminin gelişmesi için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Çin’li İşadamları Derneği başkanı Hong Yueping ise, Çin’in Crash bölgesinden geldiklerini, 120 bin üyelerinin bulunduğunu, 70 bin üyenin ise sadece üretici olduğunu kaydetti. İpek yolunu harekete geçirmek için devletten destek aldıklarını ve bunun için Türkiye’de bulunduklarını anlatan Hong Yueping, Türkiye’yi tahminlerin üzerinde gelişmiş bulduklarını, iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel işbirliğinin güçlenmesi için çalışacaklarını ifade etti.

Üç saate yakın TÜKSİAD’da kalan Çin heyeti, TÜKSİAD ile dernekleri arasında karşılıklı işbirliği yapma konusunda görüş birliğine vardı. Çin heyeti, TÜKSİAD üyesi işadamlarını en kısa sürede Çin’de ağırlamak istekliklerini belirterek, gösterilen ilgi ve alakadan dolayı Başkan Aslantürk’e teşekkür etti.

 TÜKSİAD Genel Başkanı Nurettin Aslantürk ise, 2016  yılında Çin ve Amerika’ya gitme planları olduğunu, bu ziyaretten sonra ilk yurt dışı gezisini Çin’e yapacaklarının sözünü verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817