Civelek; bu bir tertiptir

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, il yönetim kurulu toplantısı öncesi teşkilat çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. İl Başkanı Yardımcısı Mehmet Öztürk ile geçtiğimiz hafta Umre’ye giden ve önceki gün sabah dönen Civelek, seranomisi olmasın diye sessiz sedasız Umre’ye gittiklerini kaydetti. Gezi eylemleri ile ilgili ilk kez konuşan Civelek, CHP’lileri sert bir dille eleştirdi. Eylemlerin bir tertip olduğunu söyleyen Civelek, Arap Baharı benzetmesine ise çok ilginç bir yanıt verdi. “Bizim baharımız 3 Kasım 2002’dir” diyen Civelek, herkesin aynı gemide olduğunu altını çizdi. 

ALLAH ONLARA NASİP ETSİN
Toplam 4 kere kutsal topraklara gittiğini söyleyen Civelek, hiç gitmeyenlerin bu kadar sık gidişlere anlam veremediğini belirtti. Bundan sonra da gideceklerini ifade eden Civelek, seçimlere kadar yeni bir Umre ziyaretleri yapmayacaklarını kaydetti. Kendisinin olmamasına rağmen işin başında olan arkadaşlarının teşkilat çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Civelek, “Umre’ye gidişime apar topar gitti denilmesi ucuz siyasettir. Daha önce yapılmış bir programdır. Akşamdan sabaha program olmaz. Hele hele mübarek yerler için konuşmak onlara düşmez. Allah onlara da nasip etsin” dedi. 

BU BİR TERTİPTİR
Umre’ye gittiklerinde, diğer ülkelerin insanlarının ülkeye bakış açısını gördüklerini ifade eden Civelek, gittikleri günün Gezi Parkı eylemleri nedeni ile partilerine yürüyüşlerinin yapıldığı güne denk geldiğini kaydetti. Gezi olaylarının sosyal medya ile yaygınlaştırıldığını ifade eden Civelek, “Bülent Arınç, İstanbul Valisi bu konuda açıklamaları yaptı. Bu açıklamaların ardından yaşanan olaylar demokratik talepleri geçmiş ve zarar vermeye başlamıştır. Ülkenin bir çok yerinde aynı zamanda başladığını ve bunun bir tertip olduğunu tüm milletimiz görmüştür” dedi. 

PARTİMİZ HEDEF ALINMAYA BAŞLANDI
Halkın tencere ve tavalarla sokağa çıkarıldığını ve masum insanlar üzerinden başka oyunlar oynandığını ifade eden Civelek, “Oraya giden vatandaşlarımıza asla sözümüz yok. Ama oradaki marjinal grupların yaptıklarını görmezden gelemeyiz. Bunlarında her kesin görmesi gerekiyor. Masum taleplerle başlayan bu olaylar başbakanımızı ve partimizi hedef alan hale gelmiştir. AKP orada eylem yapanların partisi, başbakanda onların başbakanıdır. Biz onların yaşam şeklinin de garantisiyiz. Kesinlikle protestocu gençlerle bir sorunumuz yoktur. Bizim bu eylemler üzerinden sahneye çıkanlarla sorunumuz var” dedi. 

CHP’Lİ VEKİLLER AYIP ETTİ
Başbakan’ın 75 milyonun hakkına sahip çıktığını ifade eden Civelek. Faiz lobilerinin geçmişe olan özlemlerini ortaya koyduklarını kaydetti. Taksim Platformu’nun taleplerinin masum olmadığını ifade eden Civelek, “Kocaeli halkı çok iyi bilmeli ki bu talepleri ortaya koyanlar bu ülkenin hamlı değil, dış güçlerdir. Onlar bizim ekonomimizin daha fazla büyümesini istemiyorlar” dedi. Polis müdahalesine değinen Civelek, “Yanlış yapılmışsa kanunlar gerekeni yapar. Ama öte yandan polise küfür eden CHP’li milletvekilleri de ayıp etmiştir. Bu camiaya küfür etmek kimsenin hakkı değil. Hele başbakana küfür eden bir gruba para dağıtan milletvekilini de halka havale ediyorum” dedi. 

BİZ AYNI GEMİDEYİZ
CHP’lilerin eylem sürecindeki tavırlarını eleştiren Civelek, “Onlar zaten her zaman marjinal grupların kuyruklarına takılarak hareket ediyor. Bu olayların arkasında olan faiz lobileri uzun süredir halkın sırtından geçinemediklerini bu süreci destekliyor. Çevrecilik hassasiyetleri sömürülen bir kitle üzerinden bir isyan hedefi vardır. Biz bu senaryoları yıllardır görüyoruz. Yıllardır biz bu senaryoları bozduk ve bozmaya devam edeceğiz” dedi. “Biz aynı gemideyiz” diyen Civelek, faiz lobisi ise hem gençlerin hem de partimizin geleceğini ipotek altına almak istediğini kaydetti. Başbakan’ın “Çapulcu” lafının eylemcilere söylenmediğini belirten Civelek, “Yıllardır halka çapulcu muamelesi yaptı” dedi. 

BİZ BAHARI YAŞADIK
Olaylardan sonra faizlerin 4,69’dan 6, 79’a çıktığını söyleyen Civelek, borsada yüzde 20 oranında kayıp ettiğini kaydetti. turizmde bir çok rezervasyon iptallerinin yaşandığını ifade eden Civelek, “Bizim baharımız 3 Kasım 2002’dir. Biz Arap Baharını yaşadık zaten. Kocaeli’de halk sağduyulu davrandı ve bugün itibariyle olaylar duruldu. Valimizi ve emniyet camiamızın büyük emeği oldu. Hepsine teşekkür ediyoruz” dedi. 

KAHVEYLE ZİYARET BAŞLIYOR
Siyaset Akademisinin son dersinin Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun katılımı ile sonlandıracaklarını belirten Civelek, Gebze’de derslerin bittiğini kaydetti. Perşembe ve Cuma günü İl Başkanlar Toplantısında olacaklarını söyleyen Civelek, Cuma Darıca, Cumartesi Gebze ve Başiskele İlçe Danışma Toplantılarının yapılacağını kaydetti. üyelere yapılacak ziyaretler için kahve ve kutularının hazırlandığını ifade eden Civelek, “Her bir üyemizi evinde ziyaret ederek, hem üye güncellemesi yapacağız ve onları göreceğiz. 100 bin kutu bastırdık, 220 bin üyemiz var. Bir evde 3-4 üye olduğu için 100 bin hazırlandı. Perşembe günü ilçelere kutular teslim edilecek” dedi. 

UZUN CAM KIRIYOR

CHP İl Genel Meclis üyesi Ahmet Uzun’un Cumhuriyet Parkı’ndaki cafenin camlarını kurmadığını belirten Civelek “CHP’liler siyaset yapacaksa adam gibi yapsınlar, gidip halkın malını zarar vermesinler. Biz hiçbir zaman halkın malına zarar vermedik. Bu yapılanı doğru bulmuyoruz” dedi.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817