banner2779
banner2752
banner2750

Civelek : Bu haberler karalama amacı taşıyor
AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile gittiği Almanya ve İsviçre gezisinden döndükten sonra dün il binasında basın mensupları ile bir araya geldi. İki ülkede ulaşım sistemlerini tamamlayan şehirleri gezdiklerini söyleyen Civelek, metro, hafif raylı sistem ve traybusları gezdiklerini belirtti. Umut Kent ile ilgili haberlere değinen Civelek, “Bu haberler CHP’lilerle ve bazı gazetecilerin Büyükşehir’i karalamak amacı ile 4 yıl önceki haberi yeniden gündeme getirdi” dedi. Kuzeyden geçecek olan Hızlı Tren hattının İzmit’i durağının olacağını belirten Civelek, konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. 
MALİYET ÇALIŞMASI YAPILACAK
Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve heyeti ile Almanya ve İsviçre’de trafik sistemlerini gezdiklerini söyleyen Civelek, “Traybuslarla, metro ve hafif raylı sistemlerle seyahat ettik. Normal bir gezi olmadı. Çok yoğun olan bir inceleme gezisi oldu. Şehrimiz için faydalı olacağını düşünüyorum” dedi. Ulaşım araçları ile ilgili çalışmaların Büyükşehir yetkilileri tarafından yapılacağını söyleyen Civelek, “Net kararların çıkması için maliyet hesapları çıktıktan sonra belli olacak. Master planına da uygun olmalı çalışmalar” dedi. 

İYİ NİYETLİ DEĞİLLER
CHP il ortaklık yapan bazı gazetelerin karalama ve itibarsızlaştırma kampanyaları yaptığını söyleyen Civelek, Umut Kent’e mal bulmuş muarip gibi tutturup gittiklerini belirtti. CHP’lilerin olayı önce basına sonra onu meclise götürdüğünü söyleyen Civelek, “Aynı şeyi yanlış ve kirli bilgilerle temcit pilavı gibi halkın önüne getiriyorlar. Aradan 4 yıl geçtikten sonra bu bayat haberler neden gündeme geldi? Böyle haberlerin 4 yıl sonra gündeme getirilmesi iyi niyetli ve sadece gazetecilik yapmakla açıklanabilir bir durum değildir” dedi. 

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, Umut Kent ile ilgili haberlerin CHP ile ortaklık yapan gazetecilerin karalama kampanyası olduğunu belirtti. Civelek, konutların satışı ile ilgili sadece usul tartışması olabileceğini kaydetti.BURASI TİCARİ KURUM
“Yapılanın bir hata olduğunu düşünüyorduysanız neden yargıya gitmediniz” diyen Civelek, bunun bu hali ile sadece karalama olacağını kaydetti. Kent Konut’un diğer projelerinde lüks konutlar yaparak, sosyal konut projelerinin parasını kazandığını söyleyen Civelek, Kent Konut’un ticari bir kurum olduğunu unutmamak gerektiğini kaydetti. Kent Konut’un gittiği her yere değer kattığını söyleyen Civelek, “Kent konutu karalayarak hangi lobilere yardım ediyorsunuz? Buradan ev alan insanları neden hedef gösteriyorsunuz. Bu insanlar ev alamaz mı? Yatırım yapamaz mı? Belediye çalışanları ve bürokratları Kent konut’tan normal vatandaş gibi ev alamaz mı? Bu insanların ailelerinin itibarını düşünmediniz mi?” dedi.  

USUL TARTIŞILABİLİR
Otel yeri izni almayan gazete sahibi, bu durumun kendisi ile ilgili olduğunu iddia ettiğini belirten Civelek, “Otel izni ile Umut Kent’in ne alakası var?” dedi. Başvuru yapanların büyük kısmının peşin aldığını, kiminin kredi çektiğini, kiminin peşinatını ödeyerek, kalanını kredi çektiğini söyleyen Civelek, “Burada ticari bir rant yok” dedi. Ev almak isteyenlerin sabah erken gidip yazıldığını söyleyen Civelek, “Usul ile ilgili bir sorun varsa onu konuşabiliriz. Yıldız ve Tuana evlerinde internette istediğiniz daireyi alabilirsiniz. Peşin ödendiğinde yüzde 10, personel olduğunda bir yüzde 10 daha indirim yapılıyor. dedi. 141 daireden 76’sını personelin aldığını söyleyen Civelek, “Parasını vererek ev almalarında art niyet aramamak gerekiyor” dedi.

CHP ÖNCE GEÇMİŞİNE BAKSIN
“CHP bu konuda konuşacak en son partidir” diyen Civelek, İSU ile ilgili davalarda cezaevinde insanlar olduğunu belirtti. CHP’nin bürokratlarının ev almakla değil, zimmete para geçirmekten yargılandığını ifade eden Civelek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız personeline sahip çıktı ve yanlış yapmadıklarını söyledi. Biz balık hafızalı değiliz. CHP zihniyetinin neler yaptığını biliyoruz. CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan önce partileri ile ilgili şeyleri temizleyin, sonra bizimle ilgili yanlış bildiklerinizi o zaman gündeme getirin” dedi. 

HIZLI TREN İZMİT’E DURACAK
Kuzey’den geçecek olan hızlı tren için istasyon yapılacağını söyleyeceğin Civelek, Valilik, Büyükşehir ve Devlet Demir Yollarının bu konuda çalışma yapacağını kaydetti. Kimsenin endişe etmemesini isteyen Civelek, Gebze OSB’lere hizmet vermesi için de bir çalışma yapıldığını belirtti.  Kuşkan’ın kendilerini ya da ilgili kurumları arayarak bilgi alabileceğini söyleyen Civelek, “Gereksiz yere muhalefet etmek doğru değil” dedi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751