Civelek saldırıyı değerlendirdi
AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, İl yönetim kurulu toplantısından önce teşkilat çalışmaları ve son günlerde yaşanan Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili bir değerlendirme yaptı. AKP’nin İstanbul’da yaptığı mitinge gittikleri Atatürk Gemisini 10 bin 170 liraya kiraladıklarını ve 14 Haziran’da ödemesini yaptıklarını kaydetti. Derince’de Camiye yapılan saldırıya değinen Civelek, saldırının alevi, suni, Türk, Kürt ayrımına vesile edilmesini izin verilmemesi gerektiğini kaydetti. saldırıda Cami cemaatinden 4 kişinin hafif yaralandığını, ilçe emniyet müdürünün ise 15 gün rapor aldığını ifade eden Civelek, olayların militanist ruh taşıyan marjinal grupların yaptığını kaydetti. 

OKYANUS ÖTESİNE ŞÜKRANLARINI SUNDU
AKP’nin İstanbul’daki mitingini değerlendiren Civelek, mitinge giderken teşkilatlarla sohbet etme imkanı yakaladıklarını ve çok neşeli bir şekilde gittiklerini söyledi. 1 milyonun üzerinde insanın mitinge katıldığını söyleyen Civelek, AKP’nin gösteri yapmaya ihtiyacı olmadığını söyledi. AKP’yi mitingte diğer siyasi partilerinde yalnız bırakmadığını ifade eden Civelek, “Başbakanımız bizi gördüğünde SEKA Park’ı anlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar güzel işler yaptığını ve SEKA’nın kimseye peşkeş çekilmediğini anlattı. Mitingin ardından Türkçe Olimpiyatlarına katıldık. Bu organizasyon için okyanuslar ötesine minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

ROMAN HAVASIYLA ÇOŞALIM
Gezi Parkı protestolarının birlik ve beraberliğe karşı yapılan bir hareket olduğunu ifade eden Civelek, Kocaeli’de STK’ların da eyleme destek vermediğini ve bu nedenle olayların artık bitme noktasına geldiğini kaydetti. Şehrin provokatif eylemlere prim vermediğini ifade eden Civelek, KESK, DİSK, TMMOM ve TTB’nin eylemini örnek göstererek bu tür eylemlerin ve demokratik hakların yapılmasına asla bir şey demediklerini kaydetti. Başbakan’ın dik duruşu ile ortaya koyulan oyunun bozulduğunu söyleyen Civelek, eylemcilerin peşine takılan siyasi partilerin artık vazgeçmesini, kendi siyasetini yapması gerektiğini söyleyerek, “Biz yine roman havasıyla coşalım. Tencere tava sesinden hayır gelmez” dedi.  

ALEVİLER YAPTI DEDİRTMEYİZ
Derince AKP irtibat bürosuna yapılan saldırıyı millete yapılan bir saldırı olarak değerlendiren Civelek, “Bu saldırıyı kınıyoruz. Caminin çay ocağına da saldırmışlar. Hiç kimse bizi Türk, Kürt ya da alevi, Sünni diye ayırmaya kalkmasın. Biz bu memleketin insanlarıyız. Provakatif grupları ortamı germeye çalışıyor. Bunları sıradan olaylar gibi değerlendirerek, sağduyulu davranmalı ve böyle bir ayrımcılığa izin vermemeliyiz. Saldırıda cami cemaatinden 4 kişi hafif yaralanırken ilçe emniyet müdürü 15 günlük rapor aldı. Bu saldırıyı aleviler yaptı ayrını asla yaptırmayız. Köşe yazarları da milleti bölmesin ve birlik ve beraberliği bozmasın” dedi. 

AMACINI AŞTI
Çevreye zarar veren eylemcilere göndermede bulunan Civelek, “Parke taşlarını sökerek öteye beriye atarak Kocaeli halkını korkutamazsınız. Siz bu işlerden vazgeçin” dedi. İsmail Karaosmanoğlu’nun AKP mitingine katılmanın farz olduğuna dair attığı tweet hakkında da ‘O maksadını aşmış bir twettir” dedi. Civelek 30 Haziran’da il Danışma toplantısı olacağını belirterek, bugün Başiskele ve Gölcük, 21 Haziran’da ise Dilovası ilçe danışma kurulu toplantılarının yapılacağını belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817