ÇOCUK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

2350 ÖĞRENCİYE

Yetkililer şimdiye kadar 40 okulda 2350 öğrenciye çocuk istismarı eğitimi verildiğini belirterek “ sömestr tatilinde de devam eden eğitimlerde çocuklara  iyi dokunuş, kötü dokunuş nedir?, vücudumuzdaki özel bölgeler nereleridir ve vücudumuzu nasıl korumalıyız tehlike anında yapılması gerekenleri ve kimlerden yardım istemeliyiz gibi konular anlatılıyor” dediler.

HAKLARI DA ANLATILIYOR

İzmit Belediyesi çocuklara hakları konusunda da bilgilendirmelerde bulunuyor. Yenişehir Mahallesi’ndeki Çocuk Hakları Okulu’ndaki eğitimlerde uzmanlar, çocuklara haklarının neler olduğunu, her çocuğun eğitim hakkı olduğunu, çocukların bedensel, zihinsel, ruhsal ve toplumsal gelişmesine zarar verecek işlerde çalıştırılamayacağı, çocukların korunmaya muhtaç olduğu, her ne sebeple olursa olsun çocuklara şiddet uygulanamayacağı, ellerinden çocuk olma hakkının alınamayacağı konularında bilgi veriyor Hacivat Karagöz Oyunu eşliğindeki eğitimlerin neşe içinde geçtiği kaydedildi Şehit Öğretmen Erkan Aydın İlkokulu, Saraybahçe İlkokulu, Yenimahalle İlkokulu, Leyla Atakan İlkokulu öğrencilerine de Çocuk Hakları Okulu’nda söz konusu eğitimin verildiği ifade edildi.

ÇEVREYE DUYARLI YETİŞİYORLAR

Bu arada Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün öğrencilere yönelik çevre bilinçlendirme eğitimlerinin de  belirlenen plan çerçevesinde devam ettiği açıklandı. Yetkililer, konunun uzmanlarınca ilk okul ve camilerdeki Kur’an Kursu öğrencilerine verilenen eğitimlerle çevre konusunda daha bilinçli ve duyarlı gençler yetiştirilmesinin hedeflendiğini söylediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817