banner2779
banner2752
banner2750

 ÇOCUK IŞÇILIĞI INSAN HAKLARI SORUNUDUR

 

“Aydınlık yüzlerine, masumiyetlerine bakarak heyecanlandığımız çocuklarımız yarınların güçlü Türkiye’sini inşa edecek gücümüzdür” diyen Başkan Doğan, çocuk işçiliği ile mücadelenin toplumsal bilincin arttırılması ve herkesin sorumluluk alması ile kazanılabileceğini

Doğan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre çocukların eğitilme, giyinme, barınma, sağlık gibi çok temel hakları vardır. Ancak üzülerek ifade ederim ki; bu çocuklarımızın arasında, sokaklarda kâğıt toplayan, hurda toplayan; uyku saatinde olması gerekirken, mendil satan, çiçek satan; öğrenim göreceği yaşta atölyelere giden, tamirhanelere giden çocuklarımız var.

Bu çocukların, okul yerine tamirhanelere, atölyelere gitmeleri, sokaklarda çalışmaları, eğitimden uzaklaşmalarına, sevgiden, ilgiden yoksun kalmalarına, bazen kötü alışkanlıklar edinmelerine ve istismara uğramalarına yol açmaktadır.

Çocuklar, iş hayatında birçok riske girmektedirler; işyerinde dövülme, angarya yüklenmesi, ağır işlere zorlanma, çocuğun psikolojisini bozmakta ve iş korkuları geliştirmektedir. Toplumda ekonomik açıdan zayıf ve korunmaya muhtaç olan çocukların emeği, maalesef, istismar edilmektedir; o küçücük omuzlara ağır yükler bindirilmektedir

“Çocuk Dostu” ünvanına sahip bir şehir olarak hedefimiz, çocukların, daha sağlıklı, daha eğitimli yetiştiği ve çalıştırılmak zorunda kalmadığı, çocukluklarını doya doya yaşayabildikleri bir şehre ulaşmaktır. Unutmayın bu hedefe ulaşmak için hepimizin yapacağı çok şey var. Toplumun her kesimini bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor, bu vesile ile dünyada ve ülkemizde çocuk işçiliğinin son bulması dileğiyle, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751