Çocuk istismarına rekor ceza
 Ülkemizin kanayan yaralarının başında gelen aile içi çocuk cinsel istismarına ağırlaştırılmış ceza hazırlanıyor. Ülkemizde cinsel istismara uğrayan çocuk sayısının yaklaşık 400 bin civarında olması üzerine harekete geçen iktidar, AB ülkelerindeki ceza miktarlarını incelemeye aldı. Başbakan'ın talimatıyla en ağır cezalar hazırlanacak.

ÖN RAPOR HAZIR
Konuyla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın başkanlığında özel bir çalışma başlatıldığı belirtildi. Vatan Gazetesi'nin haberine göre Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Bozdağ'ın önderliğinde Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış‘tan oluşan özel bir Komisyon kuruldu. Hazırlanan raporun Egemen Bağış tarafından Bakanlar Kurulu’na sunulduğu,  AB ülkelerindeki örneklerin incelenerek buna göre yasaya son şeklinin verileceği belirtildi. 

SAPIK EBEVEYNLER
Türkiye genelinde Çocuk Esirgeme Kurumu Sosyal Hizmetler, Emniyet Çocuk Büroları ile adli sicil bültenleri verileri, son 20 yılda aile içinde birinci yakınları ve akrabalarının ensest istismarına uğrayan çocuk sayısının 350-400 bin civarında olduğunu ortaya koyuyor. Çocuğu istismar eden kişilerin yüzde 80’i, çocuğun ebeveyni ya da çocuğu yakından tanıyan kişiler. Çocuk istismarı din, gelenek, ülke, ırk, yaş, cinsiyet, sosyo-ekonomik sınıf ya da kültür farkı gözetmeksizin her yerde yaşanıyor.

YASA NE DİYOR?
Türkiye’de cinsel suçlar, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda “Kişilere Karşı Suçlar” arasında “Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar” başlığı altında 102-105. maddelerde düzenleniyor. Bu kapsamda yasada, “cinsel saldırı”, “çocukların cinsel istismarı”, “reşit olmayanla cinsel ilişki” ve “cinsel taciz” şeklinde 4 ayrı suç tanımlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817