ÇOCUKLAR “BUZ”U ÇOK SEVDİ
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Olimpik Buz Sporları Tesisi, çocuklardan büyük ilgi görmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin tesiste başlattığı ücretsiz kurslar, söz konusu ilginin artmasına katkı sundu. Cumartesi günleri 10.00 ile 14.00 arasında buz pistini dolduran çocuklar, hem spor yapmanın, hem de eğlenmenin keyfini çıkarıyor. Büyükşehir Belediyesi çocukların güvenliği için de tedbiri elden bırakmıyor. Alınan 200 kask buz pateni kurslarına katılan çocuklara verilerek, olası yaralanmaların önüne geçiliyor.

 

YÜZLERCE ÇOCUK YARARLANIYOR

Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında aldığı bir kararla Olimpik Buz Sporları Tesisi’ndeki buz pateni, sürat pateni ve buz hokeyi kurslarını ücretsiz hale getirdi. Daha önce 70 TL olan kurslar; geçen yılın kasım ayında başlatılan uygulama ile ücretsiz oldu. Kursların ücretsiz olması ile yüzlerce çocuk Olimpik Buz Sporları Tesisi’ndeki kurslardan yararlanmaya başladı.

 

UZMAN EĞİTMENLER GÖZETİMİNDE

Ücretsiz buz pateni kursları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin altı kişilik eğitmen kadrosu tarafından yürütülüyor. Buz pateni eğitmenleri, derslerde ilk olarak temel buz pateni eğitimi veriyor. Temel eğitim alan kursiyerler daha sonra Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü Buz Sporları branşlarının alt yapılarına yönlendiriliyor.

 

KASKSIZ OLMAZ

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, çocukların olası yaralanmalarına karşı da gerekli önlemleri aldı. Kurslara katılan öğrenciler için tesise 200 adet kask alındı. Çocuklara derse başlamadan önce eğitmenleri tarafından kaskları dağıtılarak giymeleri sağlanıyor. Kasklardan da tıpkı patenlerde olduğu gibi ücret talep edilmiyor.

 

DERİNCE BELEDİYESİ’NİN BUZ HEDİYESİ

Olimpik Buz Sporları Tesisi geçtiğimiz günlerde ayrıca bir grup öğrenci için de hediye oldu. Derince Belediyesi, okullar arasında yaptığı en çok pil toplayan okul yarışmasının ödülünü Olimpik Buz Sporları Tesisi olarak belirledi. Derince ilçesinde en çok pil toplayan okullar belirlenerek, bu okullardaki öğrencilerden oluşan bir grup geçtiğimiz günlerde Olimpik Buz Pateni Tesisleri’ne getirildi. Duyarlı öğrenciler, Buz Pisti’nde gönüllerince eğlenerek, aldıkları ödülün keyfini çıkarttı.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817