ÇOCUKLAR DEPREMDEN KORUNMAYI ÖĞRENİYOR
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından Seka Kültür Alanı’nda hizmet veren Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde eğitimler aralıksız olarak devam ediyor. 2012 yılından beri hizmet veren merkezde eğitimler; 25 kişilik özel sınıflarda, konu hakkında eğitimli teknik personel tarafından veriliyor.

 

2016’NIN İLK GRUPLARI EĞİTİME KATILDI

Büyükşehir tarafından yapılan eğitimler, 2016 yılında da devam ediyor. Bu yıl gerçekleştirilen eğitimlerin ilki Özel Güneş İlkokulu ve Yenimahalle İlkokulu öğrencilerine verildi. Depremle ilgili genel bilgiler, deprem öncesi, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgi alan öğrenciler, daha sonra simülatörde depremi yaşayarak, ne yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak öğrendi.

 

BİR YILDA 5210 KİŞİ KATILDI

Sismoloji Merkezi’nde 2015 yılı boyunca randevu alan 5 bin 210 kişiye deprem eğitimi gerçekleştirildi. Sismoloji Merkezi’nden verilen ücretsiz eğitimlere katılmak isteyenler 318 10 00 /3973 numaralı telefonu arayarak, randevu alabilir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817