ÇOCUKLAR, HAYDİ SATRANCA
 İzmit Belediyesi, akıl sanatı olarak bilinen satranç konusundaki çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın büyük önem verdiği ve kentin 5 ayrı noktasında satranç okulu açılan İzmit’te yüzlerce çocuğun satranç öğrendiği bildirildi. Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki satranç okullarına 5-16 yaş grubundan her çocuğun kayıt yaptırabileceği bildirildi. Halen 150’ye yakın öğrencinin gittiği okullarda  çocuklara satrancın incelikleri öğretiliyor. Geçen yıl 1354 çocuğun satranç okullarından yararlandığını söyleyen yetkililer” okullarımızda çocuklara konun uzmanlarınca satranç öğretiliyor. Zeka gelişimi açısından özellikle çocuklar için satranç çok önemli. Ailelerden, çocuklarını satranç okullarına göndermelerini istiyoruz” dediler.

 

SATRANÇ OKULLARIN PROGRAMLARI

 

Satranç okullarında öğrencilerin okul durumlarına göre öğleden önce ve öğleden sonra eğitimler veriliyor. İzmit’in 5 ayrı noktasında bulunan satranç okullarında eğiitm programları şöyle:

 

Belsa B Blok : Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri 

Yenişehir Mahallesi Çocuk Hakları Okulu: Çarşamba ve Perşembe günleri

Mehmet Ali Paşa Mahallesi: Çarşamba ve Cuma günleri                           

Yuvam Akarca Necip Fazıl Kısa Kürek Kültür Merkezi: Cuma günleri                                                   

42 Evler Satranç Okulunda :Pazartesi, Salı, Çarşamba Perşembe ve Cuma günleri.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817